iOS-speakers kunnen beter gaan klinken

15 reacties

Apple heeft een nieuwe manier gevonden om luidsprekers te ontwikkelen voor iOS-apparaten. Dit blijkt uit een patent dat het bedrijf aangevraagd heeft en in de afgelopen week naar buiten werd gebracht door het US Patent & Trademark Office.

In het patent wordt duidelijk dat de speaker volgens een nieuw ontwerp zal worden ontwikkeld. Daarnaast wordt de speaker gerepositioneerd, waardoor je iPhone gedocked nog steeds optimaal geluid zal leveren. Verder laat het patent vooral technische informatie los over het nieuwe speakersysteem. Over het belang voor de consument wordt nauwelijks gesproken, behalve dat dankzij de nieuwe techniek ‘betere prestaties’ zeer aannemelijk zijn.

Aan tekeningen die op Patently Apple te zien zijn, kun je zien dat de speaker aan de achterkant van de iPhone komt te zitten. “Dat zou hoogstwaarschijnlijk betekenen dat de achterkant van de iPhone niet meer uit glas zal kunnen bestaan”, aldus Patently Apple. Ook meldt Patently Apple dat Liquid Metal dan een zeer goede vervanger zou zijn voor het glas, waardoor eerdere geruchten over Liquid Metal in de nieuwe iPhone worden bijgestaan.

Opmerkelijk is dat het patent al op vijf januari van vorig jaar werd ingediend. Hoe ver Apple is met de productie is dan ook volstrekt onduidelijk. Zal de nieuwe iPhone al gebruik maken van deze verbeterde techniek? We zullen het snel genoeg weten.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  Dus je gaat een patent aanvragen en later pas ontwikkelen of het wat is ? Of begrijp ik dat verkeerd?

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @ Meeuw: Ja, zo werkt dat. Om te voorkomen dat iemand iets sneller maakt dan jij je idee kan verbeteren/verfijnen/uit-ontwikkelen is dat ook het handigst.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Goed nieuws want ik ben nu al zeer te spreken over de kwaliteit!

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Achterkant niet van glas.. Omdat? Aan de voorkant zit toch ook een speaker in t glas?

 • Profielfoto
  lekiam97

  Op de fotos in de link vind ik de speaker er verschikkelijk uit zien. Je gebruikt toch vaak een iPhonedock als je de muziek door andere speakers wilt sturen? Anders gebruik je toch gewoon de usb naar dock kabel?

 • Profielfoto
  Douwie

  Ik vind achterkant nu juist mooi, anders ziet het er zo plastic en goedkoop uit..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Xyzyx: Speaker zit nu niet in het glas, maar in de metalen rand.
  Verder zou ik Apple willen adviseren over te gaan op S T E R E O….!!!
  Allo Allo Cupertino….nous avons stereo deja soixante ans – ofzoiets.
  we hebben al zo’n 60 jaar STEREO in de wereld en al jarenlang zijn er mobiele telefoons met stereo, ZELFS Nokia’s en zeker ook Samsungs.
  Apple pretendeert voor te lopen, doet dat op enkele fronten nog steeds, maar op het gebied van geluid is het huilen met de pet op. Weliswaar is de kwaliteit sinds de iPhone 4/4S wat verbeterd, maar het is natuurlijk onzinnig dat aan alle kanten wordt gezocht naar verbetering, terwijl we nog steeds MONO-geluid op onze iPhone hebben. Om je dood te schamen…. Hoeveel mensen ik niet gehoord heb, die na een paar dagen dachten dat één van de spiekertjes van hun iPhone kapot was…en hoeveel apple dealers niet met het schaamrood op hun kaken moesten zeggen dat het daar niet om een spiekertje maar om het microfoontje ging…

  En de geluidssterkte is ook helemaal niks. Elke andere smartfoon gaat harder en velen ook beter. Dus: STEREO!! Beter en harder? GRAAG! Tip: zou een electrostaat speaker achterop de iPhone kunnen. Dat zou prachtig zijn. Is ultradun en prachtig mooi. Electrostaten bestaan al tientallen jaren. Je hebt hele grote (van die platte schermen in je kamer die toch hele diepe bassen en hele hoge tonen kunnen produceren…en straks ook kleine – in de iPhone?!!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Test test test, ik heb al 2x iets getikt en het komt niet door!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nou ik probeer het nog 1x:
  Allo allo Cupertino: nous avons stereo ici deja soixante ans….
  We hebben hier in Europa al 60 jaar STEREO. En dan zitten we met onze iPhone nog steeds in het MONO tijdperk…. Over vooruitgang gesproken… Apple mag hier wel een forse inhaalmanoeuvre maken, want zelfs Nokia en zeker ook Samsung en Sony hebben al jaren Stereo op hun smartphones en veel harder volume.
  Hoeveel mensen ik niet gehoord heb die na een paar dagen dachten dat een speakertje van hun iPhone kapot was….en al die Apple-dealers die met het schaamrood op hun kaken moesten vertellen dat het om het microfoontje ging en dat er maar 1 speakertje was….
  Tijd voor een forse geluidsupdate dus. Stereo. Harder volume. Een flinke boost maken hier. Misschien Electrostaten? Superdunne speakers die voor huiskamers en studio’s al tientallen jaren bestaan en misschien ook superplat in een liquid metal casing kunnen? Zou mooi zijn.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Xyzyx: speaker zit niet in het glas, maar in metalen rand. Heb je wel eens goed gekeken?! Alleen het speakertje voor het telefoneren (dat heet idd ook speaker) zit achter een uitsparing in het glas aan de voorkant.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  en daarom zou het aan de achterkant ook nog steeds uit glas kunnen bestaan

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Getsie nee…geen glas… METAAL!!

 • Profielfoto
  ndr

  Niet metaal!? LIQUID METAL:p

 • Profielfoto
  osxwouteer

  Apple zou eerst al een update kunnen uitbrengen om de huidige gespreksspeaker te gebruiken als linker speaker en de speaker aan de onderkant als rechter speaker. Zou niet al te moeilijk moeten zijn toch? Jailbreak iemand?

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Docken, dockte, gedockt. ’t Kofschip geldt voor iedereen.

  Nee! Geen luide stereo op een iPhone! Ik word doodziek van die mafkezen met hun mini-gettoblasters. Totaal nutteloos. Dat het kan wil nog niet zeggen dat het moet.