iOS-apparaten nu recyclebaar in Nederland

Door: Nando Kasteleijn - 12 reacties

Wil je graag van je iPhone of iPad af, maar heb je geen zin om eindeloos lang te wachten op een bod op je Marktplaats-advertentie? Vanaf nu kun je via de website van Apple je iPhone en iPad inleveren. Tot nu toe was dit programma er alleen voor desktop-Macs en laptops.

Benieuwd hoeveel je voor jouw iOS-appraat krijgt? Op de recyclepagina van Apple kun je een formulier invullen van DataServ. Op basis van die gegevens maakt het programma een berekening. In die berekening wordt ook meegenomen of je apparaat schade heeft opgelopen. De berekening print je uit stuurt je samen met je iOS-apparaat op. DataServ bekijkt dan of ze het met jouw analyse eens zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan krijg je hiervan bericht en kun je ervoor kiezen om akkoord te gaan of alsnog je gadget terug te vragen.

Rijk word je niet snel van Apple’s recyclingprogramma Een iPad 2 32GB zwart zonder enige vorm van schade levert bijvoorbeeld 220 euro op. Voor dezelfde iPad mét schade aan beeldscherm krijg je € 55. Heb je schade aan het beeldscherm, waterschade en andere problemen, dan adviseert DataServ heel milieuvriendelijk om de iPad weg te gooien.

Wil je écht een mooi bedrag overhouden aan je iPhone of iPad? Dan kun je ‘m waarschijnlijk toch beter proberen te verkopen. Het bedrag dat je bij Apple terugkrijgt zal altijd lager zijn dan bij verkoop via Marktplaats of TweedehandsMac.nl.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  pim939

  waar kan ik die pagina vinden???

  EDIT: gevonden!

  jammer de ipod touch staat er niet bij:(

 • Profielfoto
  PvdO

  Weggooien lijkt me niet, want een bedrijf als DataServ sloopt naar mijn weten gewoon de bruikbare onderdelen er uit, of smelt alles om in nieuwe bruikbare grondstoffen.

 • Profielfoto
  Xcode

  Ze zouden ook kosteloos beschadigde en niet meer werkende Apple producten aan moeten nemen, maar dit is in ieder geval al een stap in de juiste richting.

 • Profielfoto
  michiel112

  Doen ze ook hoor. Zelfs gsm’s van andere fabrikanten…
  http://www.apple.com/nl/recycling/

 • Profielfoto
  Xcode

  @Michiel
  Ik zie het inderdaad staan. Valt op dit moment niet op te maken uit het nieuwsbericht, maar dat zullen ze straks wel weer sneaky veranderen bij OMT zodat bovenstaande reacties nogal raar zullen lijken.

 • Profielfoto
  donut

  TweedehandsMac.nl… even kijken…

  daar vragen ze voor een oude mac mini

  Mac mini 2.26 Core 2 Duo nog … 550 € !!

  Ja als dat lukt! zou ik daar naartoe gaan!

  een iphone of ipad afdeling hebben ze nog niet…

 • Profielfoto
  jesper211232

  pim939
  jammer de ipod touch staat er niet bij

  en of dat kan dan krijg je 10% korting op je nieuwe.

  Recyclingprogramma voor iPods en telefoons.
  Je kunt je iPod of mobiele telefoon gratis aan ons opsturen. Dan zorgen wij ervoor dat ie wordt gerecycled. Je kunt je oude iPod ook inleveren bij een Apple Store. Je krijgt dan 10 procent korting op een nieuwe.*

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Voor de prijzen die Apple geeft hoef je niet eindeloos te wachten op marktplaats hoor.. Voor die prijzen ben je er zeker binnen 2 dagen vanaf, en dus binnen 2 dagen je geld. Dat is beter dan die 30 dagen..
  .
  (Dat buiten het feit dat je er op marktplaats zeker meer voor krijgt..)

 • Profielfoto
  App-ie

  Vanaf nu? Kon al een tijdje hoor…
  Ik heb ook niet zoveel zin in marktplaats, maar je kunt wel vet meer voor je spullen krijgen…

  Maar voorlopig still happy met m’n iPad2.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Je kunt je iPod, iPhone of iPad – mits nog werkend – ook altijd bij mij kwijt, als je ‘m kwijt wilt. Mijn kinderen maken er graag gebruik van.

 • Profielfoto
  Lau24

  Mits gratis dan kun je bij mij alle i-devices kwijt:smile:

 • Profielfoto
  Lau24

  Ps: ik recycle ze dan graag voor je:razz: