iOS 5.1.1 repareert lek in Safari-browser

Door: Nando Kasteleijn - 14 reacties

De iOS 5.1.1 update die gisteravond uitkwam heeft een lek in de Safari-browser gedicht. Dat meldt dat Apple op één van haar supportpagina’s. Door het lek was het voor kwaadwillenden mogelijk om een webadres na te maken. Het gevolg hiervan was dat gebruikers dachten naar een webadres te surfen, terwijl ze werden geleid naar een kopie, waar vervolgens gegevens werden opgevraagd. Dit wordt ook wel phishing genoemd.

In maart waarschuwde het Ministerie van Veiligheid en Justitie al voor het werken met de mobiele browser. Apart is dat Apple daarna nog anderhalve maand nodig heeft gehad om het probleem op te lossen. Met de komst van iOS 5 is het mogelijk geworden om delta-updates te versturen, waardoor gebruikers alleen maar de veranderingen hoeven te downloaden en niet het hele softwarepakket.

iPhoneclub meldt dat naast iOS 5.1 ook iOS 4.2.1 last heeft van dit probleem. Dat zou betekenen dat gebruikers van een iPhone 3G met het lek blijven zitten, totdat Apple met een update voor iOS 4.2.1 komt.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Apple-TechKid

  iPhoneclub meldt dat naast iOS 5.1 ook iOS 4.2.1 last heeft van dit probleem. Dat zou betekenen dat gebruikers van een iPhone 3G met het lek blijven zitten, totdat Apple met een update voor iOS 4.2.1 komt.

  gelukkig heb ik geen iPhone 3G

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  “Dat zou betekenen dat gebruikers van een iPhone 3G met het lek blijven zitten, totdat Apple met een update voor iOS 4.2.1 komt.”
  .
  En ik kan nog steeds niet internetten op mijn 3310! Wanneer komt Nokia nou met een update dat dat wel kan?

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Goedzo Apple!:)

 • Profielfoto
  100percentme

  De iPod touch 2e generatie is ook opgehouden bij 4.2.1. Laat ik die nou net hebben:(

 • Profielfoto
  mighty servant

  Het lek wordt volgens mij niet via 5.1.1. gedicht: op moment dat ik mijn iPhone op mijn MBP aansluit begon de synchronisatie balk te lopen en zag ik ook benamingen als ” Safari update …of zo iets …snel voorbij gaan. Daarna heb ik pas geupdate.

 • Profielfoto
  istanley

  Ik heb dus een verotte Apple thuis liggen:slant: ik heb nog steeds de iphone 3g liggen thuis. Ik wacht op de iphone 5 die uitkomt wat het ook mag heten?

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  @mighty servant. Dit had ik ook, maar dan al een paar weken geleden. Ik hing er toen ook van uit dat dit was vanwege dat malware gebeuren.

 • Profielfoto
  mighty servant

  @diedrikringenier: maar dat zou inhouden dat “veiligheidsupdates” ongevraagd worden doorgevoerd. Het goede nieuws is dan natuurlijk wel dat als je je 3G aan iTunes hangt, het beveiligingslek waarschijnlijk zonder 5.11 ook gedicht wordt.

 • Profielfoto
  jessetth

  Ik houd van hun producten, en zullen altijd ondersteuning van hun producten.
  http://wk.tk/ykwwxf

 • Profielfoto
  Roy-776

  Gelukkig geüpdate maar internet niet echt via Safari met me iPhone.

 • Profielfoto
  margra57

  Sinds de update geen internet meer!!!!!

 • Profielfoto
  bugboy

  Is het misschien mogelijk om toch een keer een moderatiesysteem (zoals Tweakers) op deze site te maken? Je wordt toch in en in triest van de puberale reacties op dit forum? Af en toe heb ik het idee dat alleen pubers hier een reactie geven die er alles aan willen doen om hun Apple fanboy image te kunnen vergroten. Ik ben zelf ook wel een fanboy, maar kan het iets normaler?

  @Apple-TechKid: Gelukkig wel een FIPO. Gefeliciteerd…
  @Thomas18NL: Een 3310 heeft nooit kunnen internetten. Apple laat support op haar producten relatief snel vallen. Met beveiligingsissues kan dat gewoon niet. Dat hoor je nog een tijdje te fixen.
  @jessetth: Brainwashed?

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Jessetth is een spammer.

 • Profielfoto
  toineenzo

  Afijn nu moeten ze weer een nieuwe jailbreak maken!!! De 5.1 is nog niets een untethered