Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 21 mei 2012

Infinite Loop 1 blijft hoofdkantoor Apple

Als je ooit toegang krijgt tot Apple’s nieuwe ‘Moederschip’ is de kans klein dat je er mensen als Tim Cook en Phill Schiller zult tegenkomen. 9to5Mac heeft een brief van Apple’s CFO, Peter Oppenheimer, onderschept waarin hij de intenties van Apple’s nieuwe gebouw uitlegt aan de omwonenden van het toekomstige campus-terrein.

In de brief staat onder andere dat het hoofdkwartier van Apple aan de Infinite Loop blijft. De nieuwe campus is vooral bedoeld voor Research & Development (R&D) en zal zo’n 13.000 werknemers huisvesting bieden.

Het meest opvallende feit is dat Apple zegt dat in het nieuwe gebouw wel productlanceringen zullen plaatsen vinden, namelijk in het ‘world class’ audiotorium, maar de top van Apple zal er niet zijn kantoor krijgen. Cook, Schiller, Oppenheimer en Forstall blijven gewoon aan de Infinite Loop werkzaam. De reden is onduidelijk, zeker omdat R&D voor Apple een belangrijk onderdeel is.

Ontwerp van het nieuwe moederschip

Verder zegt Oppenheimer dat zodra Apple van Cupertino toestemming krijgt, men met de bouw zal starten. Apple hoopt in 2015 zijn intrek te kunnen nemen.

In juni 2011 werd bekend dat Apple een nieuwe campus wilde bouwen op het voormalige HP-terrein. Het wordt een mega-campus dat naast 13.000 medewerkers ook grote parkeerplaatsen, veel groen en een fitnessruimte zal huizen. Een dag na de WWDC van 2011 presenteerde Steve Jobs de plannen aan de Cupertino City Counsel. Achteraf werd duidelijk dat het Steve’s laatste publieke optreden was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Infinite Loop 1 blijft hoofdkantoor Apple
Sluiten