Infinite Loop 1 blijft hoofdkantoor Apple

Door: Nando Kasteleijn - 17 reacties

Als je ooit toegang krijgt tot Apple’s nieuwe ‘Moederschip’ is de kans klein dat je er mensen als Tim Cook en Phill Schiller zult tegenkomen. 9to5Mac heeft een brief van Apple’s CFO, Peter Oppenheimer, onderschept waarin hij de intenties van Apple’s nieuwe gebouw uitlegt aan de omwonenden van het toekomstige campus-terrein.

In de brief staat onder andere dat het hoofdkwartier van Apple aan de Infinite Loop blijft. De nieuwe campus is vooral bedoeld voor Research & Development (R&D) en zal zo’n 13.000 werknemers huisvesting bieden.

Het meest opvallende feit is dat Apple zegt dat in het nieuwe gebouw wel productlanceringen zullen plaatsen vinden, namelijk in het ‘world class’ audiotorium, maar de top van Apple zal er niet zijn kantoor krijgen. Cook, Schiller, Oppenheimer en Forstall blijven gewoon aan de Infinite Loop werkzaam. De reden is onduidelijk, zeker omdat R&D voor Apple een belangrijk onderdeel is.

Ontwerp van het nieuwe moederschip

Verder zegt Oppenheimer dat zodra Apple van Cupertino toestemming krijgt, men met de bouw zal starten. Apple hoopt in 2015 zijn intrek te kunnen nemen.

In juni 2011 werd bekend dat Apple een nieuwe campus wilde bouwen op het voormalige HP-terrein. Het wordt een mega-campus dat naast 13.000 medewerkers ook grote parkeerplaatsen, veel groen en een fitnessruimte zal huizen. Een dag na de WWDC van 2011 presenteerde Steve Jobs de plannen aan de Cupertino City Counsel. Achteraf werd duidelijk dat het Steve’s laatste publieke optreden was.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Raar! De kapiteins moeten toch aan het roer van het schip staan en niet in een bootje verderop…!:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  PS: dat filmpje met Steve is écht geweldig..! DIRECT na een uiterst vermoeiende WWDC – de laatste waar Steve schitterde – ging hij nog eens uitgebreid in de gemeenteraad in een vurig betoog vertellen waarom het nieuwe hoofdkantoor van Apple er toch absoluut moest komen. Zijn laatste echte betoog…, volgens mij.

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  @MacAanZee Tegenwoordig hebben ze de besturing via internet hoor ;-P

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  Super mooi gebouw BTW!

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Prachtig!
  En nu de reactie van greenpeace over dat gebied met 80% landschap eromheen:)

  Echt een bijzonder gebouw!

 • Profielfoto
  bugboy

  Gemeenteraad: Wat worden wij er beter van? Krijgen wij bijvoorbeeld free WIFI?

  Steve: Volgens mij zit het zo. Wij betalen belasting en de gemeente verzorgt de faciliteiten. Maar als jullie liever free WIFI hebben dan de belastingcenten, dan wil ik daar wel in mee gaan:-)

 • Profielfoto
  bugboy

  Mooi om te zien wat voor ontzag de leden van de gemeenteraad hebben voor Steve Jobs. Het hielenlikken van de burgermeester is bijna kinderlijk.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Wat een mooie plek als je daar mag werken. Gewoon tussen de appelbomen. Een soort groene oase in silicon valley.
  Grappig tafereel dat filmpje. Volgens mij zie je een beetje dat angstaanjagende van Steve wanneer hij zegt dat roken erg gevoelig ligt omdat zijn ouders daaraan zijn overleden.
  Ook wel triest omdat je ook ziet dat hij daar zowat zijn laatste adem uitblaast en ontzettend wordt opgehouden met lastige vragen door die playdoo-burgemeester.

 • Profielfoto
  Brims

  Ik heb het filmje ook ooit eens bekeken en ik vond dat ze bijna zijn schoenen aan het likken waren.
  Wat betreft het hoofdkantoor ik zou daar de callcenters en dergelijke in maar ja wie zijn wij?

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Over 200 jaar is dit een nieuw Mekka, een modern bedevaartsoord. Het mooiste gebouw op aarde. Een wereldwonder. En dat filmpje wordt daar dan nog steeds vertoond.

 • Profielfoto
  MrJvG

  Sjezus je krijgt toch wel de indruk dat Cupertino een banenrepubliek is!!

 • Profielfoto
  alexjeee

  ik heb dit filmpje meerdere keren gekeken en als je Steve zo hoort praten kun je bijna niet meer anders denken dan dat dat gebouw er gewoon MOET komen :O echt een man met een hele bijzondere stem die zodra die praat je gewoon helemaal in zijn greep heeft. echt heel jammer dat hij er niet meer is:(

 • Profielfoto
  klonic

  Wat is het toch zonde dat zon intellect als Steve Jobs zo vroeg overlijdt. Jobs was een geniaal R&D’er, manager en bizar charismatisch.

  Die raad moet trouwens wel oppassen met waar ze om vragen, Apple creëert werkgelegenheid en belastingcenten en dat is iets waar genoeg gemeenten in de VS om springen. Giving back to the community doet hij dus in de eerste plaats via de belasting en werkgelegenheid.

 • Profielfoto
  AppleTim

  …aan de Cupertino City Counsel.

  counsel ≠ council

 • Profielfoto
  koenvisser

  Wat een mooie plek als je daar mag werken. Gewoon tussen de appelbomen. Een soort groene oase in silicon valley.

  Ze gaan perzik bomen plaatsen hoor.;)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het lijkt me ook erg mooi als het nieuwe gebouw ook langzaam draait, zodat het uitzicht steeds veranderd. Die beweging zit eigenlijk ook al in de foto.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  jammer dat het gebouw niet uitgevoerd wordt als apple logo…