Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 16 mei 2012

HTC-telefoons niet langs douane V.S. vanwege patent Apple

Het is Apple gelukt. Volgens technologiesite The Verge mogen momenteel twee HTC-telefoons Amerika niet in. De apparaten zouden patenten van Apple schenden. Het gaat om de HTC One X en 4G LTE. Dit zijn twee gloednieuwe telefoons die het Taiwanese bedrijf hard nodig heeft om er weer bovenop te komen.

De telefoons worden tegenhouden door US Customs, de Amerikaanse Douane. Deze moet nu gaan bekijken of en hoe de HTC’s pantenten schenden.

Waarom de One X en 4G LTE worden tegenhouden is niet duidelijk. The Verge zeg dat de Amerikaanse douane verregaande mogelijkheden heeft om onderzoek te doen. Het hoeft zelfs geen verantwoordelijkheid af te leggen over de manier waarop het deze zaak afhandelt.

Customs and Border Protection is in charge of executing the order, and it’s allowed to handle things pretty much any way it wants; there are really no formal rules governing how exclusion orders are interpreted or enforced. What’s more, the final enforcement instructions delivered by Customs to its officers are totally classified — they’re even excluded from Freedom of Information Act requests. At this point HTC is basically in limbo while it waits for Customs to issue a decision.

In december vorig jaar won Apple een omvangrijke patentzaak tegen HTC. Die ging over de manier waarop de HTC-telefoons informatie binnen sms-berichten afhandelden. Net als op de iPhone herkende de HTC’s telefoonnummers zodanig dat je direct kon bellen. Dit was tegen het zere been van Apple en ze startte een rechtszaak. Met succes, want HTC moest voor 19 april 2012 een andere oplossing bedenken. Daarbij kwam er een importverbod op alle HTC-telefoons die het patent schonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HTC-telefoons niet langs douane V.S. vanwege patent Apple
Sluiten