HTC-telefoons niet langs douane V.S. vanwege patent Apple

Door: Nando Kasteleijn - 8 reacties

Het is Apple gelukt. Volgens technologiesite The Verge mogen momenteel twee HTC-telefoons Amerika niet in. De apparaten zouden patenten van Apple schenden. Het gaat om de HTC One X en 4G LTE. Dit zijn twee gloednieuwe telefoons die het Taiwanese bedrijf hard nodig heeft om er weer bovenop te komen.

De telefoons worden tegenhouden door US Customs, de Amerikaanse Douane. Deze moet nu gaan bekijken of en hoe de HTC’s pantenten schenden.

Waarom de One X en 4G LTE worden tegenhouden is niet duidelijk. The Verge zeg dat de Amerikaanse douane verregaande mogelijkheden heeft om onderzoek te doen. Het hoeft zelfs geen verantwoordelijkheid af te leggen over de manier waarop het deze zaak afhandelt.

Customs and Border Protection is in charge of executing the order, and it’s allowed to handle things pretty much any way it wants; there are really no formal rules governing how exclusion orders are interpreted or enforced. What’s more, the final enforcement instructions delivered by Customs to its officers are totally classified — they’re even excluded from Freedom of Information Act requests. At this point HTC is basically in limbo while it waits for Customs to issue a decision.

In december vorig jaar won Apple een omvangrijke patentzaak tegen HTC. Die ging over de manier waarop de HTC-telefoons informatie binnen sms-berichten afhandelden. Net als op de iPhone herkende de HTC’s telefoonnummers zodanig dat je direct kon bellen. Dit was tegen het zere been van Apple en ze startte een rechtszaak. Met succes, want HTC moest voor 19 april 2012 een andere oplossing bedenken. Daarbij kwam er een importverbod op alle HTC-telefoons die het patent schonden.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Haha sta je mooi te kijken als je net je levering komt lossen:p
  .
  Wel een erg mooi ding trouwens, die One X. Alleen is het nog net geen iPhone.

 • Profielfoto
  MBPuser

  Als er eind vorig jaar al een (definitieve?) uitspraak is geweest dan zou je toch denken dat je die telefoons aanpast of ze gewoon niet verscheept..

 • Profielfoto
  ---

  Thomas18NL op 16 mei 2012
  Haha sta je mooi te kijken als je net je levering komt lossen
  .
  Wel een erg mooi ding trouwens, die One X. Alleen is het nog net geen iPhone.


  Klopt hij is een stuk beter dan de iPhone op dit moment. Afgezien van het besturingssysteem, want dat is persoonlijk;)

 • Profielfoto
  Cea

  Als er eind vorig jaar al een (definitieve?) uitspraak is geweest dan zou je toch denken dat je die telefoons aanpast of ze gewoon niet verscheept..

  Ondanks dat is het enkel bij Apple erom te doen of ze wel het patent gevolgd hebben.
  Ze willen het dus controleren ( en zo HTC vertraging laten oplopen) of er geen patenten geschaad zijn. Dit kan je dus enkel doen door inspectie.
  Blijf erbij dat ze dit enkel doen om HTC een hak te zetten.
  Het zal ook wel zo zijn dat ze dit recht hebben om het tegen te houden bij de douane.
  Dus geen nalatigheid van HTC ( zo dom zullen ze wel niet zijn om er dingen in te steken die ze niet mogen).

 • Profielfoto
  alexjeee

  verbied dan die k*t samsungs i.p.v. de nog redelijk mooie HTC’s

 • Profielfoto
  markiij

  Jammer hoor. HTC heeft altijd mooie eigen designs en het zijn goede telefoons. Ik durf er een wedje op te leggen dat dit weer over zoiets kinderachtigs gaat als terugverende menutjes. Maar wel raar dat het specifiek deze toestellen zijn want HTC heeft toch wel meer telefoons met deze Android versie?

 • Profielfoto
  franceies

  Slimme telefoon uit China
  ZTE V960 Smart Phone Andoird 2.3 OS Qualcomm MSM7227 800 MHz 3G-GPS WiFi 4,3 inch
  http://urlcini.com/H0S6th

 • Profielfoto
  Kdingo

  Wat zit die @franceies alle topics en nieuwsartikelen vol te spammen met zn slimme telefoon uit China?!

  OT: HTC is gewoon goed en niks mis mee, laat ze eerder de strijd aan gaan met Samsung.