Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 31 mei 2012

HTC-telefoons mogen alsnog V.S. in

Even dachten we dat het Apple was gelukt: HTC-telefoons tegenhouden bij de Amerikaanse grens. Halverwege mei vertelden we dat de Amerikaanse douane HTC’s nieuwste smartphones, de HTC One X en Evo 4G LTE, tegenhield vanwege mogelijke inbreuken op Apple’s patenten.

Inmiddels heeft HTC aan The Verge laten weten dat het probleem is opgelost en dat de telefoons zo snel mogelijk het land in mogen. Een deel van de telefoons werd al op 20 mei toegelaten. Dat betekent dat een gedeelte van de telefoons zo’n veertien dagen het land niet in mocht. Hoe je het went of keert, dat zal een klap zijn geweest voor HTC. Het bedrijf zegt dat het zijn best doet om als nog zo snel mogelijk aan de vraag te voldoen.

De telefoons werden tegenhouden omdat ze sms-patenten van Apple zouden schenden. Het ging specifiek om de mogelijkheid om direct vanuit een sms-bericht een telefoonnummer aan te klikken en vervolgens te bellen of in de contactenlijst te zetten.

Op dit moment is het nog onduidelijk wat HTC heeft veranderd. Het enige wat de telefoonfabrikant aan de The Verge meldt is dat de telefoons nu voldoen aan de eisen van de douane.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HTC-telefoons mogen alsnog V.S. in
Sluiten