Wim van der Burgh
Wim van der Burgh Geruchten 13 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

‘Apple geïnteresseerd in Loewe, Loewe niet in Apple’

Bronnen van AppleInsider melden dat Apple in vergevorderde onderhandelingen is met de televisiemaker Loewe voor een overname. Apple zou volgens de bronnen een bedrag van 87 miljoen euro bieden voor Loewe. Een aanvaarding of afwijzing van het bod zou voor 18 mei bekend gemaakt worden.

Als Apple inderdaad een eigen televisie op de markt wil brengen zou Loewe een interessante partner zijn. Het bedrijf ontkent zelf echter dat het concreet onderhandelt met Apple.

De laatste jaren zou het niet zo goed zijn gegaan met het bedrijf. Dit komt voornamelijk door de economische crisis. De verkopen van het bedrijf gingen in 2011 met 11% omlaag en het bedrijf verloor 10,5 miljoen euro. Daarmee lijkt een overname door Apple logisch: het bedrijf maakt vooraanstaande televisies (zowel technologisch als designtechnisch) en heeft dus expertise in huis die Apple goed kan gebruiken. Tegelijkertijd maakt de kleine omvang en tegenvallende cijfers Loewe tot een ‘goedkope’ aankoop voor Apple.

Ondanks teruglopende verkopen is Loewe de laatste jaren blijven innoveren, ook richting Apple. Zo maakt het bedrijf luidsprekers die met Airplay werken, produceet het luidsprekers met ingebouwde docks voor iOS-apparaten en ontwikkelde het de Loewe Assist Media app dat de iPad in een “luxury remote control” verandert.

In de afgelopen week kwam een uitspraak van een directeur van Foxconn naar buiten dat zijn bedrijf de nieuwe Apple televisie zou gaan maken. Als dat waar is én de deal met Loewe ondanks de ontkenning van het bedrijf toch doorgaat, dan zou het een einde betekenen voor een traditie van de Duitse televisiebouwers. Sinds 1929 staat er immers op elke Loewe televisie ‘made in Germany’. Zal dit binnenkort ‘designed in California, made in China’ worden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Apple geïnteresseerd in Loewe, Loewe niet in Apple’
Sluiten