Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 9 mei 2012

Half mei uitspraak over toekomst nano-sim

Nog even en we weten of Apple Nokia heeft verslagen in de strijd om wie de nieuwe simkaartstandaard mag gaan leveren. Eerder werd gezegd dat de stemming eind maart zou worden gehouden, maar werd vervolgens uitgesteld. Nu wordt de stemming deze maand verwacht, meldt technologiesite The Verge.

De site sprak tijdens de CTIA beurs (beurs voor bedrijven rondom draadloze technologie) met de uitvinder van de simkaart, Giesecke & Devrient. Deze liet weten dat de stemmingen inmiddels al zijn begonnen en half mei de uitspraak wordt verwacht.

G&D wist ook te melden is dat Apple zijn simkaartontwerp heeft aangepast. Dit is interessant aangezien Nokia eerder bezwaar maakte tegen het ontwerp. Het vorige ontwerp zou te klein zijn waardoor de sim verkeerd in het slot kon worden gestoken. Apple heeft de sim nu groter gemaakt, waardoor er geen fout meer kan worden gemaakt met de manier waarop je de kaart in het slot steekt.

Op de beurs had G&D alleen het sim-showmodel van Apple bij zich en niet dat van Nokia. Toen The Verge naar de reden vroeg reageerde G&D afwijkend met “we work with everbody”. Het bedrijf is één van de stemgerechtigden en zal naar alle waarschijnlijkheid voor Apple gaan stemmen, ook al heeft het dat niet letterlijk gezegd. Als Apple de strijd inderdaad wint is dat opnieuw een nederlaag voor Nokia. De ooit zo populaire telefoonmaker doet het al niet zo goed op de telefoonmarkt en zijn vernieuwde simkaart wordt toch aangemerkt als een troefkaart.

Prototype nano-simkaart van Giesecke & Devrient

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Half mei uitspraak over toekomst nano-sim
Sluiten