Half mei uitspraak over toekomst nano-sim

Door: Nando Kasteleijn - 11 reacties

Nog even en we weten of Apple Nokia heeft verslagen in de strijd om wie de nieuwe simkaartstandaard mag gaan leveren. Eerder werd gezegd dat de stemming eind maart zou worden gehouden, maar werd vervolgens uitgesteld. Nu wordt de stemming deze maand verwacht, meldt technologiesite The Verge.

De site sprak tijdens de CTIA beurs (beurs voor bedrijven rondom draadloze technologie) met de uitvinder van de simkaart, Giesecke & Devrient. Deze liet weten dat de stemmingen inmiddels al zijn begonnen en half mei de uitspraak wordt verwacht.

G&D wist ook te melden is dat Apple zijn simkaartontwerp heeft aangepast. Dit is interessant aangezien Nokia eerder bezwaar maakte tegen het ontwerp. Het vorige ontwerp zou te klein zijn waardoor de sim verkeerd in het slot kon worden gestoken. Apple heeft de sim nu groter gemaakt, waardoor er geen fout meer kan worden gemaakt met de manier waarop je de kaart in het slot steekt.

Op de beurs had G&D alleen het sim-showmodel van Apple bij zich en niet dat van Nokia. Toen The Verge naar de reden vroeg reageerde G&D afwijkend met “we work with everbody”. Het bedrijf is één van de stemgerechtigden en zal naar alle waarschijnlijkheid voor Apple gaan stemmen, ook al heeft het dat niet letterlijk gezegd. Als Apple de strijd inderdaad wint is dat opnieuw een nederlaag voor Nokia. De ooit zo populaire telefoonmaker doet het al niet zo goed op de telefoonmarkt en zijn vernieuwde simkaart wordt toch aangemerkt als een troefkaart.

Prototype nano-simkaart van Giesecke & Devrient

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Rickje

  Als ik het zo zie je kun je van een normale simkaart zelfs een nano sim maken dus.. :slant:

  Moet hier nou echt zo lang en moeilijk over worden gedaan?:razz:

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Ja, want Nokia wil hun ontwerp doordrukken ook al is t niet praktisch

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het zal me WORST wezen….!:nerd:
  Als ie het maar doet.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Goed bezig Nando! Hou die post frequentie aan!:grin:

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Doe maar de kleinste, blijft er meer ruimte over voor andere dingen..

 • Profielfoto
  ronvgs

  Zal wel te laat zijn om dan nog in de iPhone 5 te verwerken.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  ALS de iPhone 5 komt.
  Misschien wordt het wel “The New iPhone”

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Waarom moet het nog zo groot zijn?? … ik vind ze beide aan de grote kant …

 • Profielfoto
  Afroman

  Nu het weer groter is is het dan weer geen micro-sim?

 • Profielfoto
  Apple Focus

  wat krijgen we dan over een jaar

  en micromicromicre-sim

  ach ja als de iphone dunner word dan word de sim ook klijner

 • Profielfoto
  Dagaloni

  Ik vind het een beetje raar. Het is gewoon een microsim zonder plastic randje. En wat is het design van Nokia?