Gruber ‘ziet’ TV-apps in WWDC-schema

Door: Nando Kasteleijn - 15 reacties

Apple is altijd een beetje mysterieus. Voor sommigen is het een sport geworden om dingen van Apple eindeloos te analyseren, in hoop een geheime boodschap te vinden. In maart van dit jaar zagen we geen homebutton op de uitnodiging van de iPad 3 en de discussie barste los of de nieuwe iPad nog wel een homebutton kreeg.

Apple-kenner John Gruber pakte geen uitnodiging, maar het WWDC-schema en probeerde – zoals hij zelf zegt – tussen de regels door te lezen. Volgens hem is het goed mogelijk dat Apple komt met apps voor de Apple TV.

Afgelopen dinsdag meldde we al dat de agenda van de WWDC online was gekomen en dat  er opvallend veel ‘to be announced’ sessies in stonden. Dat gebeurt vaker, maar volgens Gruber zijn het er dit jaar opvallend veel die plaats vinden in de grootste zaal van het Moscone West Center.

This implies not just that Apple will be announcing new stuff (duh, it’s WWDC), but new stuff that will fill the biggest room in the building with two-and-a-half days worth of sessions.

Dan komt het. Gruber stelt dat dit schema heel geschikt zou zijn om een nieuw ontwikkelaars platform te lanceren. Want je gebruikt toch niet voor niks de grootste zaal van het conferentiecentrum? Daarbij noemt hij heel expliciet Ă©Ă©n platform: apps voor de Apple TV.

It’s one of the few things I can imagine that would be big, new, and different enough to warrant that much attention at WWDC.

Gisteren nog was het Bog Genius Report die stelde dat Apple tijdens de WWDC een nieuwe OS voor de Apple TV gaat tonen. Wij noemden het toen vrij onwaarschijnlijk, omdat we eigenlijk verwachten dat Apple al haar tijd nodig heeft om te praten over nieuwe MacBook’s, iOS 6 en Mountain Lion.

Ook dit idee van Gruber is niet heel waarschijnlijk, maar hij heeft wel een goed punt: waarom zijn er zoveel ‘to be announced’ sessies in de grootste zaal?

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Maverick9898

  Tsja, waarom zou er geen Apple TV store kunnen komen? Het loopt toch ook op iOS?

 • Profielfoto
  etaoin

  Aan de andere kant vind ik “omdat ik niks anders kan bedenken” een behoorlijke drogreden waarom het “dus” om Apple TV apps zou gaan. Dat zegt denk ik meer om het gebrek aan fantasie van Gruber dan dat het wereldnieuws zou moeten zijn.

  Wie weet gaat iOS 6 wel widgets introduceren en gaan die sessies daarover, om maar eens wat te noemen.

 • Profielfoto
  iPredict

  Zeker als Apple van plan is om meer te doen met de Apple TV (wat Tim gisteren nog bekende) lijkt me dit geen onlogische zet. Daarmee wordt de Apple TV inmiddels een (nog enigszins onnodig maar) leuke gadget voor in de huiskamer.

 • Profielfoto
  Thomas_helling

  iOS 6 komt echt nog niet deze WWDC, Apple zou gek zijn als ze het wel zouden doen..

 • Profielfoto
  Pixelman

  Lijkt me de meest logische stap die ze kunnen maken. Ze hebben alle technologie. Is een kwestie van alles aan mekaar te knopen. Ik denk dat ze een nieuw ios voor de apple tv zullen uitbrengen waarbij onze huiskamer tv idd verbonden wordt met de app en itunes store. Dat zorgt ervoor dat developpers een xtra platform krijgen voor hun games en andere apps. Een doodsteek voor spelconsoles als playstation en xbox. Iphone ipad of ipod kunnen dan als afstandbediening met touch controls gebruikt worden voor de apps en bediening van je tv. Als dit alles dan nog eens aan icloud gekoppeld is heb je ook meteen je storage.
  Ze zullen ook wel met een eigen tv komen, masr dat lijkt me iets voor een volgende fase. Er zijn nu teveel mensen die een huidige versie van de apple tv hebben gekocht. En mij lijkt dat een onderdeel is van hun komende strategie. Is altijd zo geweest in alle jaren dat ik apple ken. Ze bouwen systematisch aan een groter geheel. Alles past in elkaar. Dat maakt hen zo uniek.

 • Profielfoto
  joostjoost

  Dat er apps uit de AppStore voor de Apple TV zouden komen was bij het uitkomen van de Apple TV al een kwestie van tijd. Met de iPad of iPhone als controller heb je een (game) platform waar heel erg veel mee mogelijk is. Over een paar jaar is de TV waar je geen apps op kan downloaden en draaien ouderwets.

  Er wordt al decennia gesproken over de interactieve TV, en er zijn al heel wat concepten en prototypes uitgedacht. De interface met het beeldscherm is tot nu toe het grootste struikelblok geweest. Het was Steve Jobs zelf die aankondigde dat Apple deze puzzel heeft opgelost. Apple heeft nu alle kaarten in handen om de TV industrie een stap voor te zijn en te blijven. Ze hebben de interface, het besturingssysteem, de hardware, de developer tools en een developer community.

  Ze herhalen wat ze met de iTunes/iPod en met de iPhone/AppStore hebben gedaan. Innoveren in de combinatie van hardware, software en content.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Wat Maverick9898 zegt. IK kan me alleen maar afvragen waarom ze het niet zouden doen? Ik ben iig voorbereid met AppleTV G3 in huis.:)

 • Profielfoto
  koolenboer

  uh, vergeten we het feit even dat de huidige Apple TV geen opslag heeft?
  Hoe gaan de games/apps dan draaien? via streaming ?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Totaal onzinverhaal van die meneer John Gruber. Puur natte-vinger-werk. Niets dat daarop wijst! En waarom je apps op een Apple TV zou moeten hebben is mij een raadsel. Maar misschien begrijp ik de werking en mogelijkheden van dat apparaatje niet voldoende, want ik heb ‘m niet. Ik wacht op de echte Apple TV, met beeldscherm.

 • Profielfoto
  Phthisicus

  @koolenboer

  De Apple TV 3 heeft 8 GB aan flash opslag. Voldoende om de buffer en apps in op te slaan:)

 • Profielfoto
  DutchMac

  Kom maar op met XBMC app draait nu al super maar misschien met een officiele app nog beter..

 • Profielfoto
  tinus_omt

  Het kan natuurlijk ook dat Apple applicaties voor de Apple TV gaat toestaan en daar een aantal workshops over doet. Het zou ook goed kunnen dat Apple Siri gaat openen voor third party developers en daar komt vast een hoop bij kijken, dus daar zijn dan een hoop sessies voor nodig.

 • Profielfoto
  Psvu2

  @Dutchmac als ze dat nou eens deden……,,,helaas, denk het niet

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  @ koolemboer – Welcome to the Cloud! :sarcastic:

 • Profielfoto
  11642

  Kan ook Siri zijn voor developers..