Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 31 mei 2012

Gruber ‘ziet’ TV-apps in WWDC-schema

Apple is altijd een beetje mysterieus. Voor sommigen is het een sport geworden om dingen van Apple eindeloos te analyseren, in hoop een geheime boodschap te vinden. In maart van dit jaar zagen we geen homebutton op de uitnodiging van de iPad 3 en de discussie barste los of de nieuwe iPad nog wel een homebutton kreeg.

Apple-kenner John Gruber pakte geen uitnodiging, maar het WWDC-schema en probeerde – zoals hij zelf zegt – tussen de regels door te lezen. Volgens hem is het goed mogelijk dat Apple komt met apps voor de Apple TV.

Afgelopen dinsdag meldde we al dat de agenda van de WWDC online was gekomen en dat  er opvallend veel ‘to be announced’ sessies in stonden. Dat gebeurt vaker, maar volgens Gruber zijn het er dit jaar opvallend veel die plaats vinden in de grootste zaal van het Moscone West Center.

This implies not just that Apple will be announcing new stuff (duh, it’s WWDC), but new stuff that will fill the biggest room in the building with two-and-a-half days worth of sessions.

Dan komt het. Gruber stelt dat dit schema heel geschikt zou zijn om een nieuw ontwikkelaars platform te lanceren. Want je gebruikt toch niet voor niks de grootste zaal van het conferentiecentrum? Daarbij noemt hij heel expliciet één platform: apps voor de Apple TV.

It’s one of the few things I can imagine that would be big, new, and different enough to warrant that much attention at WWDC.

Gisteren nog was het Bog Genius Report die stelde dat Apple tijdens de WWDC een nieuwe OS voor de Apple TV gaat tonen. Wij noemden het toen vrij onwaarschijnlijk, omdat we eigenlijk verwachten dat Apple al haar tijd nodig heeft om te praten over nieuwe MacBook’s, iOS 6 en Mountain Lion.

Ook dit idee van Gruber is niet heel waarschijnlijk, maar hij heeft wel een goed punt: waarom zijn er zoveel ‘to be announced’ sessies in de grootste zaal?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gruber ‘ziet’ TV-apps in WWDC-schema
Sluiten