Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 23 mei 2012

Grootste transactie ooit ging via iPad

Dat iPads handig zijn in de zakenwereld is inmiddels bewezen. Honderdduizenden zelfstandigen en managers maken gebruik van het apparaat voor uiteenlopende zaken. Zo ook Bob Apfel, directeur van Bondholder Communications Group. Deze organisatie zorgt er wereldwijd voor dat obligaties worden verkocht.

Twee weken geleden moest hij de obligatie deal voor Griekenland rond krijgen, zo vertelt hij aan Fortune.com. Deze deal is zo’n $140 miljard waard. Vanwege de grootte van de operatie besloot hij het op een nieuwe manier aan te pakken: hij gebruikte 100 iPads.

Apfel kocht de iPads en installeerde speciale software die ervoor zorgt dat de gebruikers via de iPad de obligaties kunnen kopen. De iPads kwamen onder andere terecht bij het Griekse Ministerie van Financiën, de Griekse beurs, de Nationale Bank van Griekenland en drie buitenlandse banken.

Waarom heeft hij voor de iPads gekozen? De belangrijkste reden is eigenlijk ook een heel praktische: het reizen.

During the lead-up to the launch, members of the financial leadership team were spending over half their time on the road, meeting with investors or financial overseers from the EU and other parts of the troika. There was a palpable need to create a financial decision-makers’ platform that could follow the financier – not vice versa.

Uiteindelijk heeft de iPad volgens Apfel de grootste financiële transactie ooit uitgevoerd. Een moment om te onthouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grootste transactie ooit ging via iPad
Sluiten