Greenpeace houdt actie op Apple Campus

Door: Nando Kasteleijn - 27 reacties

De Apple campus aan de Infinite Loop 1 in Cupertino is goed beveiligd. Zo goed dat het volgens sommigen zelfs onmogelijk is om een fatsoenlijke foto te maken zonder te worden weggestuurd door een bewaker. Toch lukte het Greenpeace om ’s nachts een object frontaal voor de ingang van het hoofdkantoor te plaatsen.

Hoe ze dit hebben gedaan weet eigenlijk niemand. Het apparaat is bijna twee keer zo hoog als een gemiddeld mens en enkele meters in omvang. Het heeft daarnaast iets weg van de oude ufo-vormige AirPort Extreme.

Het duurde uiteraard niet lang totdat de politie lucht kreeg van de actie en de activisten verwijderden. Naast een mega AirPort Extreme en twee activisten in iPhone-pakken projecteerde Greenpeace in de nacht daarvoor ook diverse teksten op de gevel van het gebouw.

Greenpeace projecteert teksten op het hoofdkantoor van Apple (via Gizmodo)

Greenpeace hield deze actie omdat ze vinden dat Apple schonere energie moet gaan gebruiken in haar datacentra. Drie weken geleden hield dezelfde organisatie nog een actie in de Nederlandse Apple Store. Het protest vond plaats om dezelfde reden. Onlangs schreven we al een uitgebreid artikel over de beschuldigingen van Greenpeace en de reactie van Apple hierop.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  Sven Dion

  Vermoeiende organisatie. Hebben ze dan nog niet gehoord dat Apple ermee bezig is?

 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  Ze moeten eerst maar eens betere onderzoeken gaan doen voordat ze zulk soort acties gaan uitvoeren.

 • Profielfoto
  DutchMac

  Samsom weer……

 • Profielfoto
  MBPuser

  Gaap, de hippievereniging is aan het fundraisen.. Next!

  Hebben ze daar geen gewapende bewakers ofzo? Mooie gelegenheid om je skills te oefenen.

 • Profielfoto
  iPredict

  Ik ga mn lidmaatschap opzeggen. Ik snap dat Apple een geschikt doelwit is om te treiteren als het gaat om publiek vangen, maar als het gaat om milieuonvriendelijke bedrijven, dan zitten ze verkeerd.

 • Profielfoto
  RienMSc1.

  Alsof het grootste gedeelte van de gebruikers op deze site objectief kunnen oordelen over een onderzoek tegen het ‘heilige Apple’. Elk onderzoek waarin Apple betrokken is en het resultaat negatief blijkt uit te pakken voor Apple wordt door het overgrote deel van de gebruikers bij voorbaat al als niet goed of niet juist beschouwd. Een overgroot deel van de schrijvers van de artikelen sturen ook in die richting, kijk maar naar de artikelen van Wim en Koen.

 • Profielfoto
  Maced.2

  hippie;s…:nerd:

 • Profielfoto
  Ernstfoto

  hebben ze niets beters te doen? Ik weet nog wel ergere dingen dan het stroomverbruik van Apple…

 • Profielfoto
  darthvader

  Greenpeace moet eens de hand in eigen boezem steken, laat ze stoppen met dat vieze vervuilde tijdschrift van te verspreiden.
  De online versie waar je op kan abonneren staat zeker op een server die geen energie gebruikt, en die schepen varen natuurlijk op water(stof)

 • Profielfoto
  donut

  Vreedzaam protest moet kunnen ….
  zelfs in een apple omgeving!

  en dan hoef ik het niet eens met ze eens te zijn.

 • Profielfoto
  roblo

  RienMS heeft hier een goed punt.
  Stoppen met het “bespreken” van dit soort nieuwsberichten.
  Vrolijke dag verder

 • Profielfoto
  MBPuser

  Alsof het grootste gedeelte van de gebruikers op deze site objectief kunnen oordelen over een onderzoek tegen het \’heilige Apple\’. Elk onderzoek waarin Apple betrokken is en het resultaat negatief blijkt uit te pakken voor Apple wordt door het overgrote deel van de gebruikers bij voorbaat al als niet goed of niet juist beschouwd. Een overgroot deel van de schrijvers van de artikelen sturen ook in die richting, kijk maar naar de artikelen van Wim en Koen.

  Raar hé op een Apple georienteerde website :nerd:. En ik denk dat het leeuwedeel van de bezoekers hier helemaal niks tegen een eerlijk, op feiten gebaseerd en kritisch onderzoek heeft. Wél tegen een paar oppurtunistische hippies met 3 weken niet gewassen haar en wonend in een kraakpand die staan te roeptoeteren terwijl ze zelf geen haar beter zijn.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Heel goed van Greenpeace!
  Eigenlijk meen ik dit niet. Ik denk dat ze met deze actie meer weerstand dan sympathie krijgen.
  Maar, ik vind het niet erg dat Apple er aan herinnerd wordt dat ze vooral moeten doorgaan met zonneenergie! ik blijf zonneenergie de beste alternatieve energie bron. Ik zou ook wel een zonnecelletje standaard op de achterkant van mijn iPhone willen hebben. Wellicht kan dan mijn iPhone dan eindelijk eens een hele werkdag mee, zonder dat ik hem op moet laden.
  Want mijn iPhone gaat hoog uit een halve werkdag mee als ik niet te veel bel. Als je veel belt,…dan is hij na een paar uur al leeg.

 • Profielfoto
  Haike

  Raar hé op een Apple georienteerde website :nerd:. En ik denk dat het leeuwedeel van de bezoekers hier helemaal niks tegen een eerlijk, op feiten gebaseerd en kritisch onderzoek heeft. Wél tegen een paar oppurtunistische hippies met 3 weken niet gewassen haar en wonend in een kraakpand die staan te roeptoeteren terwijl ze zelf geen haar beter zijn.

  Graag wat feiten over deze hippies, anders maak je jezelf wel heel belachelijk met een pot verwijt de ketel verhaal

 • Profielfoto
  maarten1909
 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Laat ze is walvissen gaan redden.. Ik geloof dat laatst al duidelijk was dat dat onderzoek onzin was..

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Zo, de reacties onder het artikel zijn voor een groot de van Telegraaf stijl. Niet te geloven.

  En gek is het niet dat Apple uitgekozen wordt door Greenpeace. Zolang bedrijven nog milieuvriendelijker kunnen, moet daarvoor gestreden worden. En ja… Apple is nou eenmaal een bedrijf die in de kijker staat. Dus krijgen ze veel publiciteit voor deze actie.

  Gevolg, Apple neemt weer een paar stappen tot schonere producten, andere bedrijven zien dat als voorbeeld en aan het eind van het verhaal is het een win win situatie.

  Maar ze zullen er geen product minder om verkopen, en er verder een stuk minder over opwinden dat velen hier met hun reactie.

 • Profielfoto
  1984

  Gaap, de hippievereniging is aan het fundraisen.. Next!
  Hebben ze daar geen gewapende bewakers ofzo?

  Zo de dictator heeft gesproken, http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=hjYAEtO-Ohk#t=105s

 • Profielfoto
  MBPuser

  Raar hé op een Apple georienteerde website :nerd:. En ik denk dat het leeuwedeel van de bezoekers hier helemaal niks tegen een eerlijk, op feiten gebaseerd en kritisch onderzoek heeft. Wél tegen een paar oppurtunistische hippies met 3 weken niet gewassen haar en wonend in een kraakpand die staan te roeptoeteren terwijl ze zelf geen haar beter zijn.

  Graag wat feiten over deze hippies, anders maak je jezelf wel heel belachelijk met een pot verwijt de ketel verhaal

  Pot verwijt de ketel verhaal?:confused: Volgens mij heb jij een beetje last van zuurstoftekort..

 • Profielfoto
  Haike

  Nou,… dat is nou een mooie bevestiging. Maare ieder het zijne. In dit land mag je ook gewoon onzin verkopen:grin:

 • Profielfoto
  MBPuser

  Thanks maat, zodra het over die Greenpeace hippies gaat ben ik niet meer voor rede vatbaar:wink: Zal ook wel zuurstoftekort hebben gehad ooit:lol:

 • Profielfoto
  SanderApple

  Volgens mij is dit gewoon de goedkoopste manier van actievoeren van greenpeace: gaan zeiken op de koploper, zodat de anderen het “groene klimaat” kunnen kopiëren(“kopieëren” zal net zo makkelijk gaan als bij de producten).

 • Profielfoto
  whispering
 • Profielfoto
  nicow101

  Zijn jullie nu zo egoïstisch, of zijn jullie zo dom, of misschien wel allebei? Greenpeace doet meer goed voor de wereld waarin we met z’n ruim zeven miljard leven, dan de Apple sekteleden op deze website:cool:

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Graag wat feiten over deze hippies, anders maak je jezelf wel heel belachelijk met een pot verwijt de ketel verhaal

  Het is niet zo moeilijk Haike om die feiten te vinden:
  .
  http://www.radio1.nl/items/41821-greenpeace-is-te-radicaal
  .
  http://dossiers.nieuws.nl/binnenland/greenpeace/674813
  .
  http://www.schuttevaer.nl/nieuws/visserij/nid15909-vissers-zijn-kritiek-greenpeace-beu.html
  .
  http://www.nu.nl/economie/1140936/greenpeace-stort-steenkool-voor-hoofdkantoor-nuon-video.html
  .
  Greenpeace is van het begin af aan een omstreden organisatie geweest. De reden daarvan is simpel: het zijn activisten. En een activist streeft een ideaal na. Maar omdat een ideaal per definitie moeilijk te verwezenlijken is, zoekt een activist vaak de grenzen van de wet op (of overschrijdt deze zelfs). Nu is volgens Greenpeace uitgerekend Apple de grootste vervuiler in de ICT branche, maar dat betekent niet dat Apple ook de grootste vervuiler zonder meer is. Tal van bedrijven zorgen voor een veel grotere vervuiling maar dat brengt Greenpeace niet in de kijker omdat de consument niks van dat bedrijf koopt en dus niet beïnvloed kan worden.
  .
  Ook is Greenpeace een beetje hypocriet, want het is toevallig zo dat de totale CO2 uitstoot door data centers e.d. (dus niet alleen van Apple!) ongeveer even groot is als dat van vliegtuigen wereldwijd. Alleen kan Greenpeace moeilijk alle luchtvaartmaatschappijen dwars zitten want dat leidt tot een enorme chaos.
  Dus storten ze kolen voor een ingang en zitten ze hardwerkende vissers dwars.
  .
  En natuurlijk maakt ook Greenpeace gebruik van computers en mobiele telefoons: de zelfde zaken als waar ze Apple mee willen pakken….

 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Met de Slogan; ‘be part of the next generation, not the last.’ zitten ze bij Apple wel goed. Als ik ergens op een windows moet werken, lijkt zo’n grijze M$ bak wel een prehistorisch telraam.

 • Profielfoto
  MBPuser

  Graag wat feiten over deze hippies, anders maak je jezelf wel heel belachelijk met een pot verwijt de ketel verhaal

  Het is niet zo moeilijk Haike om die feiten te vinden:
  .
  http://www.radio1.nl/items/41821-greenpeace-is-te-radicaal
  .
  http://dossiers.nieuws.nl/binnenland/greenpeace/674813
  .
  http://www.schuttevaer.nl/nieuws/visserij/nid15909-vissers-zijn-kritiek-greenpeace-beu.html
  .
  http://www.nu.nl/economie/1140936/greenpeace-stort-steenkool-voor-hoofdkantoor-nuon-video.html
  .
  Greenpeace is van het begin af aan een omstreden organisatie geweest. De reden daarvan is simpel: het zijn activisten. En een activist streeft een ideaal na. Maar omdat een ideaal per definitie moeilijk te verwezenlijken is, zoekt een activist vaak de grenzen van de wet op (of overschrijdt deze zelfs). Nu is volgens Greenpeace uitgerekend Apple de grootste vervuiler in de ICT branche, maar dat betekent niet dat Apple ook de grootste vervuiler zonder meer is. Tal van bedrijven zorgen voor een veel grotere vervuiling maar dat brengt Greenpeace niet in de kijker omdat de consument niks van dat bedrijf koopt en dus niet beïnvloed kan worden.
  .
  Ook is Greenpeace een beetje hypocriet, want het is toevallig zo dat de totale CO2 uitstoot door data centers e.d. (dus niet alleen van Apple!) ongeveer even groot is als dat van vliegtuigen wereldwijd. Alleen kan Greenpeace moeilijk alle luchtvaartmaatschappijen dwars zitten want dat leidt tot een enorme chaos.
  Dus storten ze kolen voor een ingang en zitten ze hardwerkende vissers dwars.
  .
  En natuurlijk maakt ook Greenpeace gebruik van computers en mobiele telefoons: de zelfde zaken als waar ze Apple mee willen pakken….

  @ Haaike

  Wat Hendrik zegt:lol: