Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 17 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

Greenpeace houdt actie op Apple Campus

De Apple campus aan de Infinite Loop 1 in Cupertino is goed beveiligd. Zo goed dat het volgens sommigen zelfs onmogelijk is om een fatsoenlijke foto te maken zonder te worden weggestuurd door een bewaker. Toch lukte het Greenpeace om ‘s nachts een object frontaal voor de ingang van het hoofdkantoor te plaatsen.

Hoe ze dit hebben gedaan weet eigenlijk niemand. Het apparaat is bijna twee keer zo hoog als een gemiddeld mens en enkele meters in omvang. Het heeft daarnaast iets weg van de oude ufo-vormige AirPort Extreme.

Het duurde uiteraard niet lang totdat de politie lucht kreeg van de actie en de activisten verwijderden. Naast een mega AirPort Extreme en twee activisten in iPhone-pakken projecteerde Greenpeace in de nacht daarvoor ook diverse teksten op de gevel van het gebouw.

Greenpeace projecteert teksten op het hoofdkantoor van Apple (via Gizmodo)

Greenpeace hield deze actie omdat ze vinden dat Apple schonere energie moet gaan gebruiken in haar datacentra. Drie weken geleden hield dezelfde organisatie nog een actie in de Nederlandse Apple Store. Het protest vond plaats om dezelfde reden. Onlangs schreven we al een uitgebreid artikel over de beschuldigingen van Greenpeace en de reactie van Apple hierop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Greenpeace houdt actie op Apple Campus
Sluiten