Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 7 mei 2012

Goedkopere MacBook Air op komst?

Als tegenaanval in de strijd rondom de ultrabooks zou Apple een goedkopere MacBook Air op de rol hebben staan. De nieuwe Air zou in het derde kwartaal van 2012 beschikbaar komen voor zo’n $799. Dat meldt de geruchtensite DigiTimes. De site baseert zich op bronnen rondom toeleveranciers van Apple.

De nieuwe MacBook Air moet gaan concurreren met de zogenaamde ultrabooks, de pc-variant van de MacBook Air. Laptopmaker Acer heeft zijn oplage dunne laptops alweer afgezwakt. Intel daarentegen probeert met man en macht laptopmakers er toe te bewegen ultrabooks te produceren en deze rond de $699 te prijzen. Hiervoor heeft het bedrijf onder andere een investeringspotje van $300 miljoen beschikbaar gesteld.

Maar wat zijn dan Apple’s concurrenten? ABC News vergeleek drie ultrabooks: de Dell XPS 13, de HP Envy 14 Specte Ultrabook en de Samsung Serie 9 notebook. De Dell laptop kost $999, is 1,83 cm dik en gaat iets meer dan vier uur mee. HP levert een laptop af met een dikte van 2 cm, batterijduur van vijf uur en een kwartier en kost $1399. Samsung spant de kroon met een prijs van $1500, maar dan heb je wel een laptop die maar 1,5 cm dik is en vijf en een half uur meegaat. Als het gaat om prijzen zitten deze laptops dus eigenlijk in dezelfde prijsklasse als de huidige MacBook Air 13 inch.

Tot nu toe is het erg stil geweest rondom de Mac-hardware van Apple. Consumenten verwachten eigenlijk zeer binnenkort een compleet nieuwe lijn, inclusief nieuw uiterlijk. En hoe sneller die komt, hoe beter het is voor Apple. Of dat ook betekent dat Apple goedkopere MacBook’s produceren is afwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goedkopere MacBook Air op komst?
Sluiten