Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 10 mei 2012

Kroes zorgt voor mobiele gerechtigheid

Eindelijk gerechtigheid voor grootgebruikers van data. Vandaag is het Europese Parlement akkoord gegaan met nieuwe wetgeving die voorschrijven dat vanaf 1 juli dit jaar de tarieven voor mobiel gebruik naar beneden moeten. Deze zullen in 2013 en 2014 vervolgens verder worden verlaagd. Daardoor kun je straks in het buitenland goedkoper het laatste nieuws volgen via de OMT-app.

Vanaf 1 juli mag er voor een telefoongesprek maximaal 35 cent per minuut worden gerekend, voor de ontvanger van het gesprek wordt dat negen cent. Sms-en kost straks maximaal tien cent. Voor data betaal je nog altijd 83 cent per MB, gelukkig gaat dit wel in een rap tempo naar beneden. In 2013 betaal je nog maar 53 cent per MB en in 2014 23 cent. In 2014 bel je uiteindelijk voor 22 cent en sms-en wordt zes cent. De maximumtarieven gelden tot 30 juni 2017.

Tegenover NU.nl verklaart Euro-Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) dat ze “eindelijk een einde hebben gemaakt aan de afzetterij”. Zo gaat een gemiddeld gezin tijdens vakantie in de EU zo’n € 200 besparen. Voor een zakenman kan het zelfs tot € 1000 per jaar schelen. Daarnaast wordt het voor consumenten mogelijk om met behoud van hun huidige 06-nummer in het buitenland een abonnement af te sluiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kroes zorgt voor mobiele gerechtigheid
Sluiten