Foxconn ontkent uitspraak CEO over ‘iTV’

Door: Nando Kasteleijn - 6 reacties

Foxconn heeft gereageerd op het bericht van de China Daily dat zijn CEO, Terry Gou, tijdens een evenement zou hebben gezegd dat Foxconn voorbereidingen treft voor het produceren van Apple’s nog uit te komen televisie. Gelogen, zo zegt Foxconn in een reactie tegenover The Next Web.

Terry Gou zou deze uitspraak hebben gedaan in een artikel over zijn visie op de ontwikkelingen in de electronicamarkt. Opvallend was dat in het interview een groot aantal quotes stonden, maar dat ze deze uitspraak van Gou parafraseerde.

Dat de China Daily dit blijkt te hebben verzonnen, is niet raar. Want het is niet echt slim om als CEO uit de school te klappen over een nieuw product van één van je belangrijkste opdrachtgevers. Daarom vonden wij het ook een opmerkelijke uitspraak.

Philip Elmer-DeWitt van Fortune.com voegt daar nog iets belangrijks aan toe. Terry Gou is de CEO van Foxconn, een onderneming die 40 procent van alle elektronische apparaten ter wereld produceert. Daardoor kent hij heel veel geheimen van bedrijven als Apple, maar ook van Sony, Microsoft en HP. Hoe groot is de kans dan dat Gou aan een journalist tijdens een openingsceremonie iets zou lekken? Die kans is er eigenlijk niet. Want als Gou zoiets zou zeggen, dan heeft niet alleen Gou een probleem, maar heel Foxconn.

Verklaring van Foxconn tegenover The Next Web

In a written statement to The Next Web, Foxconn said that Gou had “neither [confirmed] nor [speculated] about Foxconn’s involvement in the production of any product,” adding that it is company policy “not to comment on any customers or their products.”

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Heel logisch. En goed om te weten dat Foxconn 40% van alle electronische apparaten ter wereld produceert….! Gigantisch! En absurd om dan voortdurend Apple te bashen over de arbeidsomstandigheden daar.

 • Profielfoto
  alexjeee

  inderdaad, als er iets bij Foxconn gebeurd word er gelijk naar Apple gekeken terwijl niet alleen Apple zijn producten daar laat maken…

  btw. ik geloofde het al niet van die uitspraak van de iTv/Apple tv

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  Dus foxconn produceert 40% van de elektronische apparaten? Ze moeten eens invallen doen bij die moraalnichten die op Apple zeiken, kijken waar hun producten gemaakt zijn.

 • Profielfoto
  klonic

  Ik erger me ook al heel lang aan het gezeik op Apple omdat zij zaken doen met Foxconn. Mijn Medion is daar ook geproduceerd. Ik denk dat alle computerfabrikanten bijna wel banden hebben met Foxconn en dus mede-verantwoordelijk zijn.

  Maar weet je, laat ze maar bashen, je weet wel dat je te maken met een kortzichtige domme idioot: dingen zeggen voordat je weet of dat wel klopt.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En TOCH geloof ik dat er een écht Apple TV apparaat komt of een soort cross-over TV/Mac apparaat. Maar ik neem inderdaad aan dat deze CEO niet zo dom zal zijn geweest om dat te vertellen. Het is soms hooguit het lagere personeel dat geruchten of berichten naar buiten brengt.

 • Profielfoto
  iNicky

  Foxconn, een onderneming die 40 procent van alle elektronische apparaten ter wereld produceert.

  Waar is dat terug te vinden?