Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 mei 2012
Leestijd: 2 minuten

FaceTime via 3G in aantocht?

Steve Jobs liet de wereld in 2010 kennismaken met FaceTime als revolutionair eenvoudige manier om videogesprekken te voeren tussen iPhones (en later ook iPads, iPods en Macs). Het wordt door Apple nog steeds gepromoot als één van de unieke diensten voor de nieuwe iPad en de iPhone 4S.

Toch mist er nog steeds een belangrijke functie aan de iOS-versie van FaceTime. Het is nog steeds niet mogelijk om te FaceTime’en via een 3G-verbinding terwijl mobiel videobellen juist een meerwaarde kan zijn. Misschien komt daar nu verandering in. de Roemeense site iDevice heeft namelijk aanwijzingen gevonden in iOS 5.1.1 die doen vermoeden dat Apple van plan is om FaceTime via 3G in de toekomst toe te staan.

iDevice ontdekte een melding die FaceTime lijkt te koppelen aan 3G-verbindingen. De melding kwam op toen een redacteur van de site de 3G-verbinding van zijn iPhone uitzette in de instellingen onder iOS 5.1.1.

Disabling 3G will end FaceTime. Are you sure you want disable 3G?

Nu bewijst deze melding natuurlijk nog niet dat Apple daadwerkelijk van plan is om FaceTime-gesprekken via 3G toe te staan. Tegelijkertijd zou het niet vreemd zijn als dit gebeurt. Steve Jobs beloofde in 2010 immers dat FaceTime via 3G ‘in de toekomst’ mogelijk zou worden. Nu er wereldwijd vrijwel geen telecomaanbieders zijn die onbeperkt 3G-internet aanbieden voor de iPhone zal er uit die hoek ook weinig protest verwacht worden als dit in een toekomstige versie van iOS mogelijk wordt.

Het is denkbaar dat 3G FaceTime onderdeel wordt van iOS 6. Mocht dit zo zijn, dan horen we er waarschijnlijk meer over tijdens de WWDC die over een paar weken begint. Tot die tijd zul je je moeten behelpen met een aantal trucjes die we je eerder aan de hand deden.

Zit jij te wachten op 3G FaceTime en zo ja, waarvandaan ga jij je eerste mobiele videogesprek houden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
FaceTime via 3G in aantocht?
Sluiten