Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 18 mei 2012

Dit is waarschijnlijk de nieuwe SIM-kaart

RIM, Motorola en Nokia hebben een strategische zet gedaan in de ‘SIM-kaarten oorlog’. Volgens technologiesite The Verge hebben RIM & Co. een nieuw SIM-kaart concept ingediend. Wat opvalt aan het concept is dat 80 procent van het ontwerp afkomstig is van Apple en 20 procent van van de drie mobiele fabrikanten.

Het idee om samen te werken was al eerder geopperd en kreeg de steun van Apple en Samsung, maar er was nog niks meegedaan. Toen duidelijk werd dat Apple de stemming zou gaan winnen zijn RIM, Motorola en Nokia bij elkaar gaan zitten en hebben alsnog een gezamenlijk concept gemaakt.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit nieuwe concept ook het daadwerkelijke model. Dat betekent een grote winst voor Apple, aangezien hun model bijna volledig is overgenomen. Het SIM-model biedt de mogelijkheid om gebruikt te worden in een grotere SIM-adapter voor oudere telefoons, een idee van Apple. Het enige wat RIM er van zichzelf aan heeft toegevoegd is een kleine inham die ervoor zorgt dat de SIM past in een speciaal slot en er makkelijker uitkomt.

Het nieuwe gezamenlijk ontwerp (via The Verge)

De afgelopen maanden was er een strijd gaande tussen Apple aan de ene kant en RIM, Motorola en Nokia aan de andere kant. Beide partijen wilden de nieuwe SIM-standaard gaan leveren. Eerder deze maand schreven we al over de nieuwe SIM en met name over het feit dat Apple de meeste partijen achter zich had staan. Dat hebben RIM & Co. ook gezien en vervolgens hun conclusies getrokken.

Reageer op artikel:
Dit is waarschijnlijk de nieuwe SIM-kaart
Sluiten