Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 15 mei 2012

Deze iPhone-hoes zorgt voor ‘4G-snelheid’

Het bestaat, een iPhone-hoes die zorgt voor 4G-snelheid. De Amerikaanse provider FreedomPop heeft een hoes ontworpen waardoor de iPhone op het internet kan surfen met snelheden waarvan wij in Nederland alleen nog maar kunnen dromen. De grap is dat de cover niet echt verbinding maakt met 4G, maar werkt via een WiMax netwerk. Dit zijn Wifi-netwerken met een theoretisch bereik van 50 km en kunnen snelheiden halen van 70 Mbit per seconde.

Het gaat als volgt in zijn werk: de iPhone wordt in de case gezet en maakt automatisch verbinding met het WiMax netwerk. Je krijgt dus ook links bovenin het Wifi-icoon te zien en geen 4G. Vervolgens kan je op hoge snelheid surfen op het internet. In het onderstaande filmpje wordt dit gedemonstreerd:

De cover kost $99 en is aan het einde van de zomer verkrijgbaar. Kopers van de cover krijgen er elke maand gratis 500 MB data bij. FreedomPop zegt ook te werken aan uitgebreidere datapakketten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze iPhone-hoes zorgt voor ‘4G-snelheid’
Sluiten