Deze iPhone-hoes zorgt voor ‘4G-snelheid’

22 reacties

Het bestaat, een iPhone-hoes die zorgt voor 4G-snelheid. De Amerikaanse provider FreedomPop heeft een hoes ontworpen waardoor de iPhone op het internet kan surfen met snelheden waarvan wij in Nederland alleen nog maar kunnen dromen. De grap is dat de cover niet echt verbinding maakt met 4G, maar werkt via een WiMax netwerk. Dit zijn Wifi-netwerken met een theoretisch bereik van 50 km en kunnen snelheiden halen van 70 Mbit per seconde.

Het gaat als volgt in zijn werk: de iPhone wordt in de case gezet en maakt automatisch verbinding met het WiMax netwerk. Je krijgt dus ook links bovenin het Wifi-icoon te zien en geen 4G. Vervolgens kan je op hoge snelheid surfen op het internet. In het onderstaande filmpje wordt dit gedemonstreerd:

De cover kost $99 en is aan het einde van de zomer verkrijgbaar. Kopers van de cover krijgen er elke maand gratis 500 MB data bij. FreedomPop zegt ook te werken aan uitgebreidere datapakketten.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  Filmpje?

 • Profielfoto
  Nando Kasteleijn

  Ah dank voor de oplettendheid, is toegevoegd!

 • Profielfoto
  iTunes.Apple

  Fast!:)

 • Profielfoto
  oldpeer

  nando, lees jij je teksten wel eens na? het blijft toch journalistiek die je bedrijft, en het is toch niet meer dan netjes als je grammaticaal en tekstueel fatsoenlijk materiaal aflevert? elk item van je wemelt van de onnauwkeurigheden en doodlopende zinnen.
  jammer, want je stof is ok, en lijkt me ook goed onderbouwd telkens. en omt blijft gewoon de beste leverancier van apple-wetenswaardigheden, dus is het jammer dat dat nu net niet in orde is.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Lijkt erg mooi, maar bestaat het wel of is het een grap? En werkt het ook en komt het ook hier? Hij praatr erg snel die Amerikaan, maar volgens mij heeft hij het over snelheden van 3 tot 4 Mb ?! En niet van 70.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Dus de titel is verkeerd. Hoes zorg niet voor 4g snelheid.
  Hoes zorgt voor wimax verbinding…

  Want hoes heeft geen effect in nederland….

 • Profielfoto
  TRML

  Stel dat het waar zou zijn, wat heb je in vredesnaam aan zulke snelheden op een telefoon ?:ftim: Voor een internet pagina en een emailtje is 3G al snel genoeg.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  Zoiets voor de ipod touch
  Dat zou leuk zijn

  Maar met mijn iphone 4 is 3g al meer dan voldoende

 • Profielfoto
  MBPuser

  nando, lees jij je teksten wel eens na? het blijft toch journalistiek die je bedrijft, en het is toch niet meer dan netjes als je grammaticaal en tekstueel fatsoenlijk materiaal aflevert? elk item van je wemelt van de onnauwkeurigheden en doodlopende zinnen.
  jammer, want je stof is ok, en lijkt me ook goed onderbouwd telkens. en omt blijft gewoon de beste leverancier van apple-wetenswaardigheden, dus is het jammer dat dat nu net niet in orde is.

  Als je dan toch iemand wil afzeiken, zorg dan in ieder geval dat je zelf eens begint met hoofdletters gebruiken en leert waar je komma’s plaatst.

 • Profielfoto
  Sven Dion

  Graag ook in Nederland…
  Zal nog wel wat jaren duren.

 • Profielfoto
  ln.XSOcam

  (Ik ben blij dat Nando de journalist is en niet ‘oldpeer’….)

 • Profielfoto
  Brainalyser

  Lijkt erg mooi, maar bestaat het wel of is het een grap? En werkt het ook en komt het ook hier? Hij praatr erg snel die Amerikaan, maar volgens mij heeft hij het over snelheden van 3 tot 4 Mb ?! En niet van 70.

  In het filmpje is te zien dat het netwerk een download snelheid haalt van 8 MByte wat dus ome nabij de 64 Mbit ligt, oftewel bijna 70 Mbit. De uploadsnelheid lag op 3 MByte wat iets van 24 Mbit is. Maar hebben wij in Nederland ook van die WiMax netwerken of is dit alleen voor de Amerikaanse markt?

 • Profielfoto
  AppleStef

  @Brainalyser,… De speedtest app meet in Mbit/s, niet in MByte/s.

 • Profielfoto
  SUPERJORN

  +1 voor MBPuser.

 • Profielfoto
  hansilan
 • Profielfoto
  Brainalyser

  @AppleStef
  Ok dan valt het nog wel mee, alsnog wel 2x zo snel als mijn vaste lijn. Maar het komt bij lange na niet in de buurt van de theoretisch hoogst haalbare snelheid.

 • Profielfoto
  longview

  wimax was een paar jaar geleden onder de naar aerea beschikbaar in amsterdam, maar wegens klachten van ik meen de luchtmacht is het netwerk offline gehaald. In amerika is het nog wel een underdog concurrent van lte in de 4g generatie van mobiele netwerken

 • Profielfoto
  peterharte

  snelheiden ?

 • Profielfoto
  rdesign

  @TRML Euh, vind je? Ik vind het 3G eigenlijk zo traag dat er eigenlijk niet mee te werken valt. Bellen gaat prima, mailen wordt al wat lastiger, internetten gaat moeizaam en ik begin maar niet eens over onderweg Spotify / Youtube gebruiken.

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  Een hoesje van 99 dollar waarmee je gratis elke maand voor 500 MB supersnel internet krijgt en dat ook nog eens je batterij kan opladen. Dat is echt een koopje.

 • Profielfoto
  Nikita

  @TRML Euh, vind je? Ik vind het 3G eigenlijk zo traag dat er eigenlijk niet mee te werken valt. Bellen gaat prima, mailen wordt al wat lastiger, internetten gaat moeizaam en ik begin maar niet eens over onderweg Spotify / Youtube gebruiken.

  Da’s afhankelijk van je abonnement en de locatie waar je zit. De originele T-Mobile abonnementen met een 2 Mbit cap waren niet echt snel, nee, maar 3G snelheden gaan tot voorbij de 21 MBit. Sneller dan een ADSL verbinding.

 • Profielfoto
  capz

  het kan aan mij liggen maar ik herrinner me toch echt nog heel goed dat intel WiMax als officiƫle opvolger van 3G internet aan het lobbyen was. (WiMax Vs. LTE), t is dus niet even simpel een wifi netwerkje