De iDays zijn weer begonnen

Door: Nando Kasteleijn - 35 reacties

Het is een jaarlijks terugkerende traditie: de iDays. Elk jaar krijg je aan het einde van de maand mei bij álle Apple Premium Resellers (APR) in Nederland een Giftcard ter waarde van € 100 cadeau bij de aankoop van een Mac (behalve Mac Mini). Dit jaar kun je op 24, 25 en 26 mei bij de APR’s terecht.

iDay's 2012

Tijdens de iDays krijg je naast deze € 100 Gift Card ook korting op diverse producten. Dat loopt uiteen van een Office pakket tot een een printer. Ken je Mac nog niet zo goed, maar ben je wel geïnteresserd? Daar is ook aan gedacht. In heel veel APR’s is het mogelijk om trainingen te volgen en zo meer over de Mac te weten te komen. Tijdens de trainingen kun je meer leren over de Mac in het algemeen of je verdiepen in een specifiek programma. Deze trainingen vinden niet plaats tijdens de iDays, maar op 7 en 14 juni en zijn alleen toegankelijk voor mensen met een speciale iDays-voucher.

Wil je weten welke APR bij jou in de buurt zit? Op de site van iDays vind je een compleet overzicht.

Reacties

35 reacties
 • Profielfoto
  iPredict

  Slim gekozen datum nu alle Macs aan vervanging toe zijn en veel mensen dat weten.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Sorry maar ik word er totaal niet warm van. En noem het alsjeblieft niet “de mooiste drie dagen van het jaar”. Dat is te veel credit en dat vraagt om kritiek.
  Here we go… Ok, dus we moeten, nu alle Macs een “don’t buy” advies krijgen, naar de winkel rennen om voordeel te halen? Een giftcard twv €100,- of een incourante printer waar je ook nog voor moet bijbetalen… Zo’n beetje elke winkelketen heeft wel standaard een inktjet printer van vijf tientjes in het assortiment. Dus wat is het verschil met deze “super” actie? Dat zijn geen aanbiedingen maar een-tweetjes om bijverkoop te stimuleren. Ik zou mooi wachten op echte aanbiedingen zoals bij de MediaMarkt waar je ook echte korting krijgt in plaats van lokkertjes die je met meer spullen naar huis stuurt als waar je voor kwam.

  Als het om een advertorial zou gaan zou ik minder hard van de toren blazen maar dit is gewoon te makkelijk en vraagt om een weerwoord.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Een druppel in de actieregen rond het vakantiegeld.

 • Profielfoto
  andrekolmeijer

  Kunnen ze je beter €100 korting geven op de nieuwe Macs bij aanschaf van een office pakket nu:p

 • Profielfoto
  andrekolmeijer

  En zelfs dan zou ik em nog niet kopen met iWork ’12 op komst!

 • Profielfoto
  JdeJager

  Al zijn er nieuwe Macs op komst, het blijft een heel mooie actie voor de mensen die een Mac wat voordeliger willen aanschaffen.
  Jammer van de azijnzeikers hier..

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Wat is er dan voordelig aan wanneer ik voor enkel een Mac kom?

 • Profielfoto
  druppelstop

  Niet iedereen komt natuurlijk in een APR voor alléén een Mac. Veel mensen zijn gebaat met een totaal oplossing. Wellicht geld dat niet voor de doorgewinterde maccer maar die is wijs genoeg om zelf te kiezen toch?

 • Profielfoto
  MBPuser

  Ik neem aan dat OMT geld krijgt voor deze advertentie..

 • Profielfoto
  bluap

  De vraag is wanneer er nieuwe macs komen. Op basis van de gemiddelde ververstijd van de iMac had hij (387-273) eigenlijk al 114 dagen geleden vernieuwd moeten zijn. Als ik in de markt voor een iMac zou zijn, dan zou ik het 100 euro gift card graag aannemen als ik niet nog (onbekend) langer wil wachten.
  Sterker nog: ik verwacht in de volgende MacBook Air misschien een retina scherm en wil dit niet (vrees voor minder accu duur) en juist nu is dus mooi moment voor een 13″ Air. Er zit al een i5 in..
  Maar ja, ieder zijn ding. Mooiere deals zijn er altijd te bedenken (gratis Mac Pro bij een iPad bijvoorbeeld ;)), maar 100 euro is niet slecht.

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Ik neem aan dat OMT geld krijgt voor deze advertentie..

  Zou je haast denken. Over deze MM actie wordt niks geschreven terwijl je er wel echte korting krijgt die niet mis is.

 • Profielfoto
  Hailstorm

  Sowieso leg ik acties waarbij je een giftcard krijgt naast me neer. Ze schreeuwen dat het een korting is, maar aan het eind van het verhaal breng je meer geld naar desbetreffende winkel.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  Ah, daar issie weer! Zoals elke keer als we over de iDays schrijven komen de complottheorieën weer bovendrijven en zoals elke keer ook nu het zelfde antwoord: nee, hier worden we niet voor betaald maar mocht de gezamenlijke APR’s geld teveel hebben dan zijn we altijd bereid ons rekeningnummer door te geven hoor.:-D

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Dat snap ik Koen. En zo onredelijk ben ik ook weer niet, dat weet je. De vraag is alleen, waar stuur je je familie, vrienden en de rest van OMT liever naartoe? Hier of hier? Complottheorie vind ik te kort door de bocht voor een goed onderbouwde en kritische reactie.

  Je begrijp dat je de schijn tegen hebt wanneer je lukraak een persbericht overneemt zonder ook maar met één kritisch woord te reppen over de incourantie van de huidige Mac lijn en andere (lees: betere) acties buiten beeld laat.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Zo raken de Apple dealers de spullen kwijt, zo vlak voor de verwachte update van zo ongeveer alle producten behalve de iPad, Apple TV en de Mac Mini.
  En inderdaad: liever korting dan een gift card.
  Een echte Apple fanaat wacht tot alle nieuws bekend is en koopt daarna pas. Gift card of niet!

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @Maddox Nou nee, om te beginnen is dit geen persbericht geweest. Daarnaast hebben we de APR’s natuurlijk altijd wat nauwer gevolgd aangezien ze zich focussen op Apple en ze tot voor kort het enige landelijk-dekkende resellernetwerk vormden.

  Wat betreft het melden dat er nieuwe Macs aankomen, dat had Nando er in kunnen zetten maar een must is het zeker niet. Wie OMT ook maar een héél klein beetje volgt weet zelf wel de beslissing te maken wanneer het verstandig is om wel of niet te kopen. Nogmaals, wij hebben er geen enkel commercieel belang bij en de suggestie van sommigen dat dat wel zo zou zijn vind ik een beetje jammer.

  Anyway, genoeg… tijd om naar buiten te gaan.

 • Profielfoto
  ruben

  grappig, al eerder in het OMT forum dan als bericht

 • Profielfoto
  gertjan2805

  even @ iedereen die loopt te zeuren dat de MM betere actie heeft. Voordat je iets plaatst en heel hard schreeuwt, lees dan AUB de voorwaarden.. geld niet op apple producten!

  Ook ik kan wil zsm mijn vakantiegeld bij apple in het laatje leggen, maar wacht inderdaad op de (hopelijk) nieuwe imacs op 11 juni !:D

 • Profielfoto
  Hailstorm

  @ gertjan2805. Heb je wel op die MediaMarkt-aanbieding geklikt voordat je ging zeuren dat iedereen hard schreeuwt?:wink:

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Leuk nog even het oude spul verkopen voor de nieuwe modellen komen.

 • Profielfoto
  ro_me

  even @ iedereen die loopt te zeuren dat de MM betere actie heeft. Voordat je iets plaatst en heel hard schreeuwt, lees dan AUB de voorwaarden.. geld niet op apple producten!

  Ook ik kan wil zsm mijn vakantiegeld bij apple in het laatje leggen, maar wacht inderdaad op de (hopelijk) nieuwe imacs op 11 juni !:D

  Voordat je heel hard gaat schreeuwen, lees JIJ even de actie voorwaardes! Want het geld wel bij Mac’s! Maximaal 100 euro.
  Het is dus idd een betere actie als die flut actie van de APR’s, wat sowieso al flut winkels zijn! Apple prijzen, maar geen Apple service.

 • Profielfoto
  lekiam97

  Een voordeel: Als alle winkels nu kortingen en gratis/ goedkopere spullen weg geveb bij een nieuwe Mac betekent dat er op 11 Juni haast wel een nieuw Mac moet komen.

  Anders gezegd,

  Als de iMac, MBP en MBA nog een halfjaar langer zouden blijven als huidig model dan zouden niet ineens alle winkels gaan stunten met kortingen etc.

 • Profielfoto
  App-ie

  Kijk, als ze die iDays nou twee weekjes later plannen, zo om en nabij WWDC of zo. Zeker weten dat Apple er dan nóg meer fans bij krijgt:-)

 • Profielfoto
  TimTjomme

  andrekolmeijer
  En zelfs dan zou ik em nog niet kopen met iWork ’12 op komst!

  Know your facts before you BASH!!!

  iWork wordt nu en vroeger niet “meegeleverd” Dit is een betaalde extra optie!
  Dus je BASH is zinloos…

 • Profielfoto
  MacBeer2

  De heren Apple kenners gaan even voorbij aan het feit dat er ook een hele grote groep is die lak heeft aan het nieuwste van het nieuwste. Die groep wil gewoon een iMac of een MacBook Pro/Air. Die mensen help je echt niet door ze het advies te geven om te wachten. En wat is er dan mooier om 100 euro erbij te krijgen die je weer aan andere leuke dingen kan besteden. Plus het feit dat MS Office (het meest verkochte softwarepakket op de Mac sinds jaren) ook nog eens enkele tientjes goedkoper is.

 • Profielfoto
  Domtoren

  Ik kijk nu naar een Mac Mini waar je bij de Media Markt €112 cash korting krijgt. Dat is interessanter dan een cadeaubon van €100. Ik kan via mijn werk met onderwijskorting kopen maar deze aanbieding is nog beter.

 • Profielfoto
  klonic

  Ik hoef die giftcard niet, ik ga liever voor de €150+ korting bij de mediamarkt die ze zo nu en dan geven.:grin:

 • Profielfoto
  JdeJager

  @domtoren Mac mini is een uitzondering op de actie;)

 • Profielfoto
  Brombeer

  Die [s]giftcard[/s] tegoedbon heb je hard nodig voor een externe schijf voor een time-machineback-up. Die heb je harder nodig dan Office of een inktjet.

 • Profielfoto
  KR1275

  Bij de MediaMarkt hier in Den Haag krijg je gewoon tenminste 100 euro korting op alle modellen…

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Als er kortingen gegeven worden op Apple producten betekent dat altijd dat er nieuwe modellen aankomen. Ik heb vorig jarig ook de keuze gemaakt voor de ‘oude’ MBP 15″ met 200 euro korting, het verschil met het nieuwe model was te klein om die 200 euro te laten zitten.

 • Profielfoto
  Navuri

  Ik ben het met Maddox eens hierboven. Dit is gewoon sluikreclame.

 • Profielfoto
  iDuck

  Wat een negatieve reacties. Je krijgt een giftcard van €100 bij aanschaf van een Mac. Leuk toch?

 • Profielfoto
  Hessel89

  Oftewel: APRs willen je geld. NU!

  Alleen paupers trappen hier in, wat ik opzich vrij zielig vind. Mensen worden gewoon genaaid waar ze bij staan.

 • Profielfoto
  Lau24

  Zal wel een domme vraag zijn maar die giftcard krijg je zeker niet bij aanschaf van een iPad he?:slant: