Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 25 mei 2012

Dag 1 miljard, hallo Facebook Camera

Je zou hem maar als baas hebben. Mark Zuckerberg kocht onlangs voor het luttele bedrag van één miljard dollar een simpel iOS-foto-appje genaamd Instagram, volgens deskundigen omdat Facebook vreesde voor concurrentie rondom hun eigen foto’s. Blijkt er ondertussen een team te hebben gewerkt een eigen Instagram-variant.

Vandaag is Facebook Camera beschikbaar gekomen. Met deze iOS-app kun je foto’s maken, bewerken met filters en direct publiceren op Facebook. De vraag is alleen: wat moet Facebook dan nog met Instagram?

Waarom heeft Facebook een Camera-app gemaakt? Wellicht hoopt men dat Facebook Camera zo vanzelfsprekend wordt gezien dat mensen Instagram minder gaan gebruiken en dat daardoor Instagram vanzelf al zijn gebruikers kwijtraakt. Vervolgens kan Facebook de twee apps samenvoegen.

Facebook heeft ter gelegenheid van de lancering ook een fantastisch promofilmpje gemaakt. Naast de vele clichébeelden en lachende Amerikaanse gezichten wordt duidelijk dat de app in heel veel opzichten lijkt op Instagram.

Wat niet terugkomt in het filmpje, maar wel in de app zit, is de optie om filters toe te passen op foto’s. Dát is de reden waarom Instagram zo enorm populair is geworden en wat Facebook dus heeft overgenomen.

Facebook Camer-app (via The Next Web)

Moet dit de Instagram killer worden? Facebook lijkt er veel voor over te hebben om de populairste foto-app te laten stoppen met groeien. Mocht dit zo uitkomen, dan zal het enkel een kwestie van tijd zijn voordat wordt aangekondigd dat Kevin Systrom het Facebook Camera team gaat versterken.

Momenteel is de app nog niet beschikbaar in de Nederlandse App Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dag 1 miljard, hallo Facebook Camera
Sluiten