Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 22 mei 2012

Coda 2 for Mac, sneller websites bouwen

Het paradijs voor webontwikkelaars: Coda. Via het programma is het mogelijk om je website helemaal naar eigen wens in te richten door middel van HTML-, CSS- en PHP-code. De makers van de app, Panic, komen nu met een nieuwe versie: Coda 2. Daarnaast hebben ze ook een lichtere variant ontwikkeld voor de iPad: Diet Coda.

Versie twee van Coda komt met een hele rits aan nieuwe opties. Zo is het straks mogelijk om code in- en uit te vouwen in bestanden en kan je bij het typen van bekende codes gebruikmaken van een automatische aanvul functie. Daarnaast is de tabvormgeving op de schop gegaan, bij korte tabtitels is het blad qua oppervlakte kleiner, terwijl grotere tabbladen meer ruimte krijgen. Ook zit er vanaf nu een MSQL-bewerker in en is er iCloud synchronisatie aanwezig.

Met Coda 2 wil Panic het nog makkelijker maken om vanuit één programma al je websites te beheren:

You code the web. We revolutionized that process in Coda, putting everything in one place. An editor. Terminal. CSS. Files. But we knew we could do better. With Coda 2, we went beyond expectations. With loads of new, much-requested features, a few surprises, and a seriously refreshed UI, this update is, truly, major.

Naast een verbeterde versie voor de Mac hebben de makers ook gewerkt aan een iPad-versie. Deze is niet zo uitgebreid als Coda 2, maar heeft wel een aantal interessante functies. Zo heb je volledige toegang tot je FTP-servers, kan je direct bevoegdheden aanpassen en met de ingebouwd CSS-bewerker wijzigingen doorvoeren. Tenslotte is het straks mogelijk om via WiFi direct op je iPad het resultaat te zien van wat je op je Mac schrijft. Voor AirPreview, zoals de nieuwe functie, moet je wel betalen.

Diet Coda takes everything we’ve ever learned aboutworld-class web code editing, and wraps it up to-go. It’s packed with features, bathed in fun, ready to work. So go on, take a vacation and only pack your iPad — you’ll get your job done, quickly and delightfully. It’s so good, you might never touch your desktop again.

Coda 2 en Diet Coda zijn vanaf donderdag te koop via de site van Panic en in de Mac App Store. Heb je na 10 april 2012 Coda 1 gekocht? Dan krijg je via de website een gratis upgrade. Let op, iCloud synchronisatie is alleen te vinden in de Mac App Store-versie. Ben je van plan om de apps te kopen? Wees er dan snel bij, want de eerste 24 uur krijg je 50 procent korting. De Nederlandse prijzen zijn op het moment van schrijven nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coda 2 for Mac, sneller websites bouwen
Sluiten