Bluetooth toetsenbord op zonne-energie

Door: Nando Kasteleijn - 23 reacties

Opzoek naar een nieuwe toetsenbord,maar heb je geen behoefte aan een normaal model? Dan biedt Logitech misschien de oplossing. De electronica-maker heeft een nieuw toetsenbord op de markt gebracht dat loopt op, jawel, zonne-energie en werkt via bluetooth. Opvallend is dat Logitech voor het ontwerp duidelijk bij Apple de kunst heeft afgekeken.

Het nieuwe model is zo gemaakt dat het op meerdere apparaten tegelijkertijd kan werken. Door middel van een schakelknop kun je kiezen tussen de verschillende verbindingen. Logitech heeft al twee toetsenborden die werken op zonne-energie, maar dit toetsenbord is het eerste model dat geschikt is voor zowel Mac als iOS.

Volgens Dennis Pavillard, vice-president Experience Design bij Logitech, is voor dit ontwerp gekozen omdat Apple trendsetter is:

Laptops, smartphones en tablets worden steeds meer gebruikt. Zowel zakelijk als privé. Omdat de producten van Apple voor een deel deze trend bepalen, is Logitech continu op zoek naar het verbeteren van de gebruikservaring van deze producten. Door het opladen via zonne-energie, het vertrouwde Mac design en het gebruiksvriendelijke ontwerp, is de Logitech Wireless Solar Keyboard K760 een product dat Apple-gebruikers wereldwijd zal aanspreken.

Logitech zegt dat het toetsenbord onder alle lichtomstandigheden goed is op te laden en dat het, vol opgeladen, tot drie maanden meegaat. Hierbij wordt uitgegaan van een gemiddeld gebruik van acht uur per dag.

Het Logitech toetsenbord op zonne-energie

Met deze nieuwe lijn toetsenborden lijkt Logitech een nieuwe weg in te slaan op het gebied van design. In plaats van donkere en massieve toetsenborden maakt het bedrijf gebruik van een simpele en lichte stijl. De toetsenborden hebben veel weg van de Apple’s eigen Wireless Keyboard. Het enige verschil is dat de modellen van Logitch platter zijn en bovenaan een zonnepaneel hebben.

De Wireless Solar Keyboard K760, zoals het model voluit heet, komt rond juli 2012 beschikbaar voor zo’n € 79,99.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  pim939

  ziet er erg mooi uit.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Dat niet alleen: het is ook gewoon erg handig. Die batterijen verwisselen is een echte pain-in-the-ass. Het is een beetje a la die rekenmachines die op zonne-energie werken;).

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Logitech is toch dat aggenebbisj merk van die kraakmuizen en slechte spiekertjes? Dan lijkt dit mooi gedaan. Als het aluminium tenminste echt is…..!
  Waarom komt Apple zélf niet met een keyboard en muis op zonne-energie.

 • Profielfoto
  Berend

  Dan heb jij duidelijk een verkeerd merk voor ogen. Logitech maakt prima producten en geeft daarnaast goede service.

 • Profielfoto
  CedricH

  Een muis op zonne-energie lijkt me niet zo handig aangezien je het oppervlak van de muis nogal vaak bedekt met je hand, terwijl de bovenkant van het toetsenbord zelden of nooit bedekt wordt.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Cedrich
  Als je de muis niet gebruikt kan de zon er bij.

 • Profielfoto
  bob.mijwaard

  Jammer dat het geen toetsenbord met numeric key pad is. Dan zou ik een aankoop overwegen.

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  3 maanden lang meegaan op een volle lading.. Das best lang, maar hoelang duurt t voor hij vol is bij normaal licht in huis?

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Een numeriek deel èn verlichting had mij over de streep getrokken, bouw kwaliteit moet uiteraard altijd goed zijn (en dat is met Logitech keyboards niet altijd het geval).

 • Profielfoto
  JanJansen

  Perfect!

  Iemand interesse in mijn Apple keyboard & trackpad? In uitstekende conditie altijd alleen door een oud vrouwtje op zondagochtend gebruikt om de kerkdienst te volgen.

 • Profielfoto
  llowboy

  @Lauwrence, @bob.mijwaard
  Wat is dat inderdaad met al die toetsenborden zonder numeriek gedeelte. Ik kan het nog wel enigszins begrijpen vanuit een design oogpunt maar het is gewoon niet praktisch! En het doel van een computer is toch wel dat het praktisch blijft.

  Ik heb nu een apple toetsenbord MET numeriek gedeelte en vind het verschrikkelijk dat ik daarom met een usb snoertje zit opgescheept. Dit toetsenbord zou ik inderdaad zo kopen als er een numeriek gedeelde bij zat. Jammer:-)

 • Profielfoto
  llowboy

  Kijk het kan dus wel met numeriek gedeelte maar dan is het weer meteen zo’n afschuwelijk HP design…

 • Profielfoto
  sannie

  @llowboy Zo heeft ieder wel wat…ik zou hem juist per se niet willen hebben met numeriek toetsenbord. Ik gebruik het nl niet of nauwelijks

 • Profielfoto
  llowboy

  @sanderzw
  Het zou daarom mooi zijn als ze twee versies zouden aanbieden. Het zou overigens ook goed zijn als apple zelf een draadloze versie van het numerieke toetsenbord uitbrengt.

 • Profielfoto
  100percentme

  Het valt me op dat MacAanZee vaak de behoefte heeft om dingen af te kraken, niet op letten, zijn probleem

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Bijna exact nagemaakt van Apple, dat ontwerp!
  Daarom is die ook zo mooi:)
  Numeriek gebruik ik nooit, dus dat is geen misser, maar misschien komt er nog wel een uitbreiding voor

 • Profielfoto
  Arthur345

  Bestaat al zo’n half jaar.

 • Profielfoto
  Coyote52

  Is het óók aluminium net als Apple toetsenbord, dat betwijfel ik namelijk, verder ziet het er strak uit;)

 • Profielfoto
  R-Flow

  Dat niet alleen: het is ook gewoon erg handig. Die batterijen verwisselen is een echte pain-in-the-ass. Het is een beetje a la die rekenmachines die op zonne-energie werken;).

  Eén keertje in de drie maanden de oplaadbare batterijen in m’n Apple keyboard vervangen, niét-té-dóén inderdaad! Onoverkoombaar drama dat €80 voor een gloednieuw toetsenbord meer dan de moeite waar maakt…

  :crazy:

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Logitech maakt prima en degelijke Bluetoothmuizen, goedkoper en langer op een lading werkend dan die van Apple.

 • Profielfoto
  vc

  Waarom is er in het artikel geen link toegepast?

  Bij deze http://www.logitech.com/nl-nl/keyboards/keyboard/devices/9869

  Mijn wireless keyboard is half kaput dus komt mooi uit.:)

 • Profielfoto
  Ree

  @Redactie; kan die lillice aub geblocked worden? die spamt zowat elk onderwerp met dat lelijke ding voor de iPad2.

  On topic; Helemaal geweldig dit keyboard. Altijd een logitech fan geweest tot ik op mac kwam; de aanslag van een mac keyboard is de beste ooit (imo.)

  Mijn vraag is dan ook; hoe is de aanslag van het toetsenbord?

  Verder sluit ik mij aan bij bob.mijwaard; een numeriek gedeelte zou geweldig zijn, gebruik ik nogal vaak.

 • Profielfoto
  MBPuser

  Nice! Als de kwaliteit net zo goed is als hij eruit ziet ga ik er zeker 1 bestellen tegen die tijd. Al kan ik me voorstellen dat het ontbreken van een numeriek gedeelte wel irritant is als je voor je werk de hele dag cijfertjes zit te rammen..