‘Apple verandert One to One-sessies’

Door: Nando Kasteleijn - 7 reacties

De servicegerichtheid, het is vaak de reden dat mensen voor Apple kiezen. Zo heb je de Genius Bar, Persoonlijke Configuraties en One to One-trainingen. Bij deze één op één-trainingen maak je een afspraak bij de Apple Store en krijg je vervolgens een uur lang antwoord op je vragen.

Deze One to One-trainingen waren tot nu toe vooral bedoeld voor Mac OS X gebruikers. Maar gezien de grote groei van iOS-gebruikers wil Apple het aanbod uitbreiden.

De website 9to5Mac meldt dat vanaf 21 mei er onder andere sessies van een half uur mogelijk zijn, bedoeld voor mensen die kleinere problemen hebben. Heb je juist meer tijd nodig? Dan biedt Apple straks ook een twee uur durende training aan, Personal Training genoemd. Werk je aan een speciaal iMovie-project? Tijdens de zogenaamde Special Projects heb je anderhalf uur de tijd om hier samen met een Apple-mewerker naar kijken. Dit kan worden verlengd met dertig minuten en wordt dan een open training.

One to One biedt naast persoonlijke training ook groepstrainingen aan. Aan deze vorm van onderwijs verandert weinig. De training krijgt de naam Group Sessions en Apple gaat het actiever promoten. De One to One-website krijgt een make-over met focus op betere gebruikerservaring en navigatie. Daarnaast gaat Apple instructievideo’s online zetten.

Waar 9to5Mac de informatie vandaan heeft is niet duidelijk. We kunnen niet met zekerheid zeggen dat de informatie klopt, al is 9to5Mac in het verleden wel betrouwbaar gebleken. Daarnaast is het een logisch stap, gezien de populariteit van iOS-apparaten. We wachten uiteraard de 21ste af, ook met de vraag of deze vernieuwde trainingen naar Nederland gaan komen.

[Update] Het lijkt erop dat Nederland meteen meegaat in de verandering. Een anonieme bron meldt ons dat de Amsterdamse Apple Store vernieuwde One to One-folders heeft binnengekregen.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  iNicky

  Wat kost zo’n training ongeveer?

 • Profielfoto
  interFACE

  @iNicky
  Simpele copy/paste van de Apple website:

  One to One kost slechts € 99 voor een heel jaar en is beschikbaar vanaf het moment waarop je een nieuwe Mac koopt bij de Apple Store of Apple Online Store.

 • Profielfoto
  jesper211232

  jah en een treinkaartje als je naar A’dam wilt…van 30,- euro

 • Profielfoto
  DaveFlash

  jah en een treinkaartje als je naar A\’dam wilt…van 30,- euro

  jah, je moet er wat voor over hebben hé? Maar toch, als je een iMac kan betalen moet dit geen probleem zijn toch?

 • Profielfoto
  Haike

  Laat ik nou net boven in de store zijn geweest.. zaten al een aantal mensen die instructie kregen over hun ipad, en iphone.

 • Profielfoto
  Facundo

  De servicegerichtheid, het is vaak de reden dat mensen voor Apple kiezen.

  Hahahahaha…….droom maar lekker verder in je bubble.

 • Profielfoto
  Type-R

  Laat ik nou net boven in de store zijn geweest.. zaten al een aantal mensen die instructie kregen over hun ipad, en iphone.

  Mensen die instructies nodig hebben voor een iPad zijn te dom om te poepen.