Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 30 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

‘Apple toont nieuw iTV OS tijdens WWDC’

Er is weer een leuk gerucht opgedoken over de Apple TV. Volgens Boy Genius Report (BGR) gaat Apple tijdens zijn WWDC-keynote een eerste preview geven van een nieuw Apple TV OS, hetzelfde OS wat later op de nieuwe Apple TV’s moet gaan draaien.

Daarnaast zou Apple druk bezig zijn met overhalen van fabrikanten, het bedrijf wil dat de tv-bouwers gebruik gaan maken van een nieuwe API. Deze API moet het mogelijk maken om verbonden accessoires te bedienen vanaf de Apple remote.

Mocht dat zo zijn, dan zou dat kunnen betekenen dat Apple zijn toekomstige televisie op een heel nieuwe manier wil gaan besturen. Hoe dat precies in elkaar zit is niet te zeggen, maar één van de mogelijkheden is dat Apple een aangepaste versie van de remote uitbrengt die daadwerkelijk alles binnen de televisie kan aansturen.

Wellicht moeten we de datum wel met een korreltje zout nemen. Een preview tijdens de WWDC zou betekenen dat Apple náást nieuwe MacBook’s en iOS 6 dus ook tijd vrij gaat maken om over de Apple TV te praten. Het is maar zeer de vraag of dat ook realistisch is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Apple toont nieuw iTV OS tijdens WWDC’
Sluiten