‘Apple toont nieuw iTV OS tijdens WWDC’

Door: Nando Kasteleijn - 29 reacties

Er is weer een leuk gerucht opgedoken over de Apple TV. Volgens Boy Genius Report (BGR) gaat Apple tijdens zijn WWDC-keynote een eerste preview geven van een nieuw Apple TV OS, hetzelfde OS wat later op de nieuwe Apple TV’s moet gaan draaien.

Daarnaast zou Apple druk bezig zijn met overhalen van fabrikanten, het bedrijf wil dat de tv-bouwers gebruik gaan maken van een nieuwe API. Deze API moet het mogelijk maken om verbonden accessoires te bedienen vanaf de Apple remote.

Mocht dat zo zijn, dan zou dat kunnen betekenen dat Apple zijn toekomstige televisie op een heel nieuwe manier wil gaan besturen. Hoe dat precies in elkaar zit is niet te zeggen, maar één van de mogelijkheden is dat Apple een aangepaste versie van de remote uitbrengt die daadwerkelijk alles binnen de televisie kan aansturen.

Wellicht moeten we de datum wel met een korreltje zout nemen. Een preview tijdens de WWDC zou betekenen dat Apple náást nieuwe MacBook’s en iOS 6 dus ook tijd vrij gaat maken om over de Apple TV te praten. Het is maar zeer de vraag of dat ook realistisch is.

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  bechris60

  Itv leuk ga ik dan zeker kopen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Zou heel mooi zijn, maar naast nieuwe MacBooks, iMacs, De Nieuwe iPhone, iOS 6 lijkt me dit wat veel….. We stellen het uit tot september:)

 • Profielfoto
  JeroenApple

  Een TV met Siri/stemherkenning om je favoriete kanaal op te roepen zou wel cool zijn ;p

 • Profielfoto
  iPodzz

  En ze moeten ook nog iets gaan zeggen over Mountain Lion, want die komt deze zomer, dus zullen ze er zeker wel wat over gaan zeggen.

 • Profielfoto
  hokkie

  Lijkt mij onwaarschijnlijk. Apple wilde met Loewe in zee gaan, maar dit is afgeketst. Anders waren de geruchten rondom andere kandidaten wel verschenen. Als Apple kiest voor een settopbox, dan verwacht ik deze nog niet heel snel in Europa.

  Kortom;
  – Mbp’s
  – Mountain Lion en
  – ios6

  Hier zet ik mijn geld op.

 • Profielfoto
  MohamedAbdulahi

  Sorry jongens maar ik ben bang dat dat hem niet gaad worden. Wel een spetterend artikel.

 • Profielfoto
  jesper211232

  Lijkt mij onwaarschijnlijk. Apple wilde met Loewe in zee gaan, maar dit is afgeketst. Anders waren de geruchten rondom andere kandidaten wel verschenen. Als Apple kiest voor een settopbox, dan verwacht ik deze nog niet heel snel in Europa.
  Kortom;
  – Mbp’s
  – Mountain Lion en
  – ios6
  Hier zet ik mijn geld op.

  imacs?

 • Profielfoto
  Tykoen

  Apple komt 100% zeker met iTV. Praten tegen je iTV en dat 4K gedoe wordt niet de hoofdzaak. Zelf live uitzenden (broadcasten) kan straks op de iTV, Allemaal Live Op je iTV of via WiFi op een je andere camera’s op je Apple producten. Maar er komt ook een App waar je je eigen programering per dag of week kunt bepalen, allemaal op je eigen iChannel.. Er komt een prachtige door Ivy nieuw ontworpen WiFi afstandsbediening van het formaat tussen de iPad en iPhone. Optioneel hoor, want wat natuurlijk ook gaat werken is de nieuwe iTV app in je iPhone en iPad. En inderdaad Apps speciaal gemaakt voor iTV zoals uitzending gemist en andere aanbieders gaat het helemaal worden. Natuurlijk ook lekker Facetimen met de hele familie is mogelijk. Tja… lekker dat ik dat gewoon allemaal al weet!;-)

 • Profielfoto
  Ce

  Waarom blijft iedereen, ook de schrijver van dit artikel, het woord “iTV” gebruiken? In de pers is toch al vaak genoeg geschreven over deze naamgeving en dat het enige echte iTV echt niet van de naam af wil.

 • Profielfoto
  RaggedKnife

  Is het überhaupt wel 100% zeker dat ze een tv maken…

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Jezelf uitzenden op je eigen TV? Wat is dat voor waanzin? Dan ben je wel een enorme narcist dat je het leuk vindt om naar je eigen uitzendingen te kijken….

  Ik ben benieuwd!

 • Profielfoto
  Celkens

  Lijkt me voor de hand liggen dat je iOS apparaten als afstandsbediening/touchpad zulal kunnen gebruiken…

 • Profielfoto
  Apple-TechKid

  Leuk hoop dat dit gaat gebeuren

 • Profielfoto
  Hypocryte

  Wat moet dat gaan kosten? lol

 • Profielfoto
  macpro

  Laten ze eerst maar eens zorgen dat de huidige AppleTV het CEC protocol ondersteunt. Want daarin zijn ze zo eigenwijs als Apple. :sarcastic:

 • Profielfoto
  wwgnr

  Een TV met Siri/stemherkenning om je favoriete kanaal op te roepen zou wel cool zijn ;p

  Maar ook superonhandig, ik zit vaak tv te kijken met huisgenoten en daar wordt het niet rustiger van. Siri moet wel heel slim zijn om de juiste stem eruit te filteren die commando’s geeft.

 • Profielfoto
  Tykoen

  Je geeft het beestje een naam, Apple TV, iCinema, iTV, iTelevision…. of iPinokio! Jongens ik weet het ook echt niet… net zoals ik niet weet of hier een meisje naar zal kijken! Want dat geloof ik ook bijna niet… 99%???? Daarom dus jongens… anders excuses!

 • Profielfoto
  SanderApple

  Een tv die je met je spraak kan besturen gaat hem nu niet en straks niet worden!! De tv/afstandbediening waar de microfoon in zit gebouwd zal altijd achtergrondgeluiden opnemen wat tot rare commands kan leiden. Of hij neemt op wat er op tv gezegd wordt. Verder zal het er volgens mij ook niet komen omdat het niet in het rijtje van apple thuis hoort en apple niet echt in dezelfde fase van ontwikkeling zit als tv-concurrenten als bijv. samsung en lg. M.a.w. ze hebben te weinig ervaring met tv’s en het concept voor “de tv” is ,volgens mij, zo goed. Wat kan er nog verbeterd worden? Wat is er mis met de tv’s die er nu zijn?

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Grappig om te lezen dat mensen exact lijken te weten wat wel en niet gepresenteerd zal worden. Terwijl het allemaal gebaseerd is op speculatie. Dus, wat mij betreft: alles is mogelijk. Leuk om te speculeren wat er allemaal aan de orde zal komen. Maar laten we er geen wedstrijden van maken wat wel en wat niet aan de orde komt. Wel is het leuk om te horen waarom je iets wel of niet verwacht natuurlijk!!

 • Profielfoto
  JeveStobs

  Ze hebben dan misschien geen ervaring met tv’s, maar dat hadden ze ook niet met mobiele telefoons hè;)

 • Profielfoto
  knekkie

  Zolang samsung sony en de rest van apples competitie blijft denken soals sander apple denkt dan komt apple er wel.

  Er valt namelijk altijd iet te verbeteren.
  Het perfecte product bestaat niet.

  Het niet een proberen brengt je niet verder.
  Apple probeert het alleen in product groepen waar ze zelf een passie voor hebben en waar ze zelf een probleem zien dat opgelost kan worden.

  Voor de ipod en ipad was dat verbeteren en vereenvoudigen van bediening en navigatie mogelijkheden.

  Dat zou voor de TV van apple zo kunnen zijn. Siri gaat niet om herkennen van de stem maar om het begrijpen. Als de software slim genoeg is filtert de TV zijn eigen geluid weg bij de microfoon en luistert het naar natuurlijke commando’s na de druk op een toets (zoals op de iphone) of toverwoord.

  Dat het samsung niet lukt wil niet zeggen dat het onmogelijk is.

  Het is met microsoft namelijk ook nooit gelukt om tablets succesvol te krijgen. Tot apple kam en de tablet markt flink opschudde en achter liet in een dikke laag stof door met de iPad uit de startblokken te komen.

  Hoe onwaarschijnlijk mij een TV van apple ook lijkt. Ik geloof wel dat als ze het doen het op een manier gebeurt waardoor je eindelijk vn dat geklooi met 3 afstand bedieningen af bent. (TV receaver en setopbox)

 • Profielfoto
  Roko

  Vergeet dat hele iTV gebeuren maar, dat wordt een exclusief Amerikaans feestje aangezien ze daar deals kunnen sluiten met de grote TV netwerken voor de content en dat heb je nu eenmaal niet in ons omroepbestel-landje. Hier bepalen namelijk de providors (b.v. UPC, Ziggo, Digitenne) welke content (lees; kanalen) je te zien krijgt. Het lijkt mij heeeeeel erg sterk dat Apple daar een deal mee gaat sluiten.
  Nee, wij zullen het voorlopig met een content gestripte Apple TV settop box moeten doen en braaf filmpjes kopen/huren via iTunes

 • Profielfoto
  iBieberxoxo

  Ohhh dit is echt geweldig nieuws! Kan niet wachten tot dat ik er 1 heb!

 • Profielfoto
  Navuri

  Ik heb veel liever dat Apple een keer met nieuwe iMacs op de proppen komt.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ja mensen lijken ECHT te weten wat er gepresenteerd wordt. Apple heeft een aantal nieuwe dingen in petto. Wat weten we, dat voelen we en daarvan zijn ook al redelijk serieuze dingen uitgelekt. En Ome Tim heeft nu zelf gezegd dat er wat betreft Siri heel interessante dingen bekend gemaakt zullen worden in de komende tijd, dus dát weten we zeker! Ondanks haar cynisme houdt Siri van ons en dat gaan we merken!:grin:
  Er zijn twee goede momenten – marketing-technisch gezien – om nieuwe produkten te presenteren. Dat is tijdens de WWDC, vanwege de enorme hoeveelheid aanwezige pers (en dus FREE publicity) en dat is in september/begin oktober, vanwege een mooie planning naar de feest- en kadootjesdagen toe. (Maar eigenlijk is dat al te laat, vanwege levering etc).
  Apple moet ook op een aantal fronten fors aan de bak (bijvoorbeeld met de iPhone) om weer booming te worden, want op een aantal fronten zijn ze ingehaald door de jongens met de scheve oogjes uit Zuid Korea. Daarom dus nu:
  Nieuwe MacBooks, iMacs, De Nieuwe iPhone (die kan gewoon niet wachten tot oktober! Een nieuw iOS 6 en misschien tóch een glimpje van de iSuperSteveScreenMasterCentreOfTheHouse?? Hem NU op de markt brengen zou perfect zijn ivm met EK en vooral ook Olympische Spelen, maar dan moeten ze ‘m al wel in de pakhuizen hebben staan. Anders voor de feestdagen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  EN graag de Action Doll van Steve nu mét toestemming van Apple & de Erven Jobs op de markt, omdat ie zo erg mooi is, zo goed lijkt en ons Steve goed in herinnering kan houden.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Zou de iScreen TV van Apple er ongeveer zo uitzien als deze nieuwe Sony TV?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dit is wel héél mooie 3D. Het lijkt nét alsof de skeeler uit het scherm komt springen!

 • Profielfoto
  SanderApple

  @JeveStobs Ja dat klopt, maar er was nog geen smartphone die zo dun was, zo’n mooi design had en alle features. Bij de tv valt er niet veel meer aan te veranderen zoals dat bij de smartphone wel het geval was…