Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 13 mei 2012

[Update] Apple stopt in diverse landen met titel ‘4G’

De afgelopen tijd was er ophef over het gebruik van de benaming ‘4G’ bij de verkoop van de nieuwe iPad. Doordat de Verenigde Staten en Canada een andere 4G-frequentie gebruiken dan de rest van de wereld ontstond er verwarring over Apple’s 4G claim. Want waar werkt de verbinding nou wel en waar niet?

Inmiddels is duidelijk geworden dat de 4G-snelheid alleen werkt in de V.S. en Canada. Verwarrend voor Europese en Australische providers, want zij bieden wel 4G aan. Ze besloten bezwaar te maken tegen de benaming en met succes. Apple is met de titel ‘4G’ gestopt.

Wie nu naar de website gaat van de Australische, Duitse of Engelse online Apple Store, zal zien dat Apple de titel ‘4G’ heeft weggehaald en er nu ‘cellular’ staat.

Daarnaast legt Apple uit wat de typering ‘cellular’ precies betekent. In de Australische store luidt die als volgt:

This product supports very fast cellular networks. It is not compatible with current Australian 4G LTE networks and WiMAX networks. For service from a wireless carrier, sign up for a simple, month-by-month plan on your iPad and cancel anytime without penalty.

We hebben zojuist de Nederlandse Apple Store gecheckt, maar daar staat nog altijd 4G. De verwachting is dat het ook hier wordt veranderd, aangezien ook het Nederlandse 4G-netwerk niet werkt op de iPad.

[Update 18 mei] Inmiddels heeft Apple ook in de Nederlandse online Apple Store ‘4G’ vervangen voor ‘Cellular’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
[Update] Apple stopt in diverse landen met titel ‘4G’
Sluiten