Apple inspireert op eerste werkdag

Door: Nando Kasteleijn - 12 reacties

Heb jij ook zo zin de nieuwe werkweek? Apple-medewerkers worden in ieder geval gemotiveerd om hun eerste dag zo goed mogelijk te beginnen. In een memo van de directie worden de nieuwe medewerkers voorgehouden hoe Apple hun bijdrage ziet: als een levenswerk.

Werken voor het rijkste bedrijf ter wereld is een keuze die je hele leven zal beĆÆnvloeden. Apple vraagt dan ook meer van je dan de gemiddelde multinational zal doen. Normaal komen motiverende memo’s niet naar buiten. Toch is het ene ‘M’ gelukt om een foto te maken van een welkomsmemo. Hij stuurde via Instagram een foto de wereld in van het volgende welkomsbericht.

Of deze echt is kunnen we uiteraard niet zeggen, al ligt inhoud ervan wel in lijn met de visie van Apple. Kreeg jij op je eerste werkdag ook een memo?

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Bij de DHL kreeg ik ook een memo voor mijn vakantie werk: “Jongen, doe het langzaam”.
  .
  Ik was niet erg gemotiveerd.

 • Profielfoto
  iPredict

  Het klinkt wel erg typisch. Die M is bij mijn weten niet iemand van de topmannen voor zover de namen me bekend zijn.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  M staat binnen de kortste keren weer op straat. DIt vinden ze niet fijn in Cupertino.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Je kunt het met een memo doen… lekker persoonlijk…
  Belangrijker is het dat je je welkom voelt in het team waar je werkt. Toch leuk hoor van die memo…

 • Profielfoto
  blurryMotions

  Motiverend?? “That you’d sacrifice a weekend for.”
  Ik dacht eerst dat het er heen ging dat je ook aan je eigen leven ook een belangrijk werkstuk is, tot ik bij die zin kwam.

  You can have all the life you want, as long as you spend it working for Apple.

 • Profielfoto
  JohnDillinger

  Er is in principe niks mis mee om goede motivatie en hard werken van je werknemers te verwachten. Als je ze er goed voor betaald (wat ik hoop dat gebeurd) dan is dat tot een bepaalde norm gerechtvaardigd. Ik vraag me alleen af hoeveel Apple er voor terug doet. Je hele leven opslurpen moet ergens gecompenseerd worden. Heeft iemand een idee wat de secundaire voorwaarden bij Apple zijn?
  .
  Edit: @Nando Die eerste zin zou ik overigens nog eens opnieuw proberen.

 • Profielfoto
  Diastro

  Ik zie nergens bewijs dat dit bericht echt is, maar als we daar maar even vanuit gaan vind ik het een beetje dubbelzinnig bericht. Aan de ene kant wordt er verteld dat bij Apple producten worden gemaakt die nergens anders gemaakt hadden kunnen worden, maar aan de andere kant klinkt het een beetje alsof je je ziel aan de duivel hebt verkocht en nooit meer een normaal leven kunt leiden.

 • Profielfoto
  Simlock

  Lachwekkend… Nee, eigenlijk te triest voor woorden want ze menen het nog ook. ‘Work you would sacrifice a weekend for.’ GTFO.

 • Profielfoto
  Pjotr NL

  Er staat nergens dat je weekenden moet werken. Als je weekenden wil werken aan je levenswerk dan kan dat. Dat staat er…

 • Profielfoto
  michelvdb

  Klinkt dit niet een beetje als LSP talk?

 • Profielfoto
  Clemenza

  Heel vreemd er hier mensen zijn die niet hun weekend zouden willen opofferen voor het werk dat ze doen, dan doen jullie toch echt iets verkeerd. Als ik de mogelijkheid krijg om een mooie operatie in het weekend te doen of een operatie bij te wonen die niet vaak gedaan wordt dan ben ik er…

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Jongens jongens, bedenken we wel even dat dit in de States gebeurd? Werethiek is daar compleet anders, vakbond? WW? Al werk je ergens 20 jaar van de ene op de andere dag kan je zo op straat staan. Afgezien daarvan ik vind het wel een aardige memo. Het geeft wel de aparte visie van Apple weer. Jullie lezen een beetje over het eerste zinnetje heen. Ik denk ook niet dat mensen die een strakke 9-5 mentaliteit hebben al door een eerste sollicitatieronde heenkomen. Je weet waar je voor kiest als je bij Apple gaat werken. Of het allemaal ethisch is kan je je afvragen.