Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 8 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

‘Apple heeft werkend TV-prototype’

The Cult of Mac, het Apple-fanblog van Wired, heeft doorgaans goed ingelichte bronnen als het aankomt op nieuws uit Cupertino. Eén van de meest vertrouwde bronnen van de site heeft naar eigen zeggen een prototype gezien van Apple’s volgende innovatie: de Apple televisie.

De bron beschrijft de uiterlijke kenmerken van het apparaat als een (veel) grotere variant van Apple’s LED Cinema Display. Er zit een iSight-camera in om FaceTime-gesprekken mee te voeren. De camera herkent gezichten en zoomt er automatisch op in zodat je niet voor het scherm hoeft te staan, maar gewoon op de bank kunt blijven zitten tijdens het FaceTime-en. De TV heeft ook Siri aan boord, zodat er voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid daadwerkelijk iets gebeurt als je naar je televisie schreeuwt.

The Cult of Mac verklaart dat de bron die zegt deze televisie gezien te hebben een betrouwbare is. In het verleden heeft hij immers ook al veel waardevolle informatie naar de site gelekt. Wel merkt CoM op dat de bron zó dicht op het vuur zit dat hij soms prototypes te zien krijgt die nog ver van het uiteindelijke product af staan of zelfs helemaal niet geproduceerd zullen worden. Of de Siri/FaceTime-televisie werkelijkheid wordt blijft dus afwachten.

Mockup van de Apple televisie (via Cult of Mac)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple heeft werkend TV-prototype’
Sluiten