Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 10 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

Apple en Foxconn delen kosten verbetering

Apple gaat meebetalen aan het verbeteren van de werkomstandigheden in de Foxconnfabrieken. Dat meldt de CEO van Foxconn, Terry Gou, aan Reuters. Al eerder werd gesuggereerd dat Apple zou investeren in de omstandigheden van de medewerkers. Deze investering volgt na grote maatschappelijke druk op Apple.

Tijdens de opening van het nieuwe hoofdkwartier van Foxconn is Shanghai zei Gou tegen journalisten over de kosten het volgende:

We’ve discovered that this (improving factory conditions) is not a cost. It is a competitive strength. I believe Apple sees this as a competitive strength along with us, and so we will split the initial costs.

Hoeveel Apple mee gaat betalen is niet bekend. Volgens MacRumors is de marge van Foxconn wel vrij klein hebben zij daardoor weinig financiële ruimte om verbeteringen door te voeren.

Foxconn is Apple’s belangrijkste leverancier en levert momenteel vooral iPhones en iPad’s. De afgelopen maanden is er veel kritiek geweest op de werkomstandigheden in de fabrieken. Documentairemaker Mike Daisey ging zelfs ter plekke kijken en tekenden de meest verschrikkelijke verhalen op. Achteraf bleek dit grotendeels verzonnen te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple en Foxconn delen kosten verbetering
Sluiten