Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 3 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

App Match; verslavende game van Nederlandse tieners

Midas Kwant heeft zichzelf al flink in de kijker gezet als een van de jongste iOS-ontwikkelaars in Nederland. Hij werd al eens door Apple uitgenodigd om in New York naar een iOS-techseries te komen en mocht na Steve Jobs’ overlijden aan Mathijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door uitleggen hoe dankzij Apple zelfs een Nederlandse puber apps kan ontwikkelen.

Samen met zijn leeftijdsgenoten Yakim van Zuylen en Damiaan Twelker heeft hij gisterenavond zijn nieuwste iOS-game uitgebracht: App Match. Dit spel is bijna identiek aan het bekende Memory van Ravensburger. De kaartjes die je moet omdraaien en onthouden bestaan echter uit icoontjes van andere iOS-apps. 

App Match kan gespeeld worden op drie niveaus en er is een Power up-modus toegevoegd waarbij kaartjes even kort worden omgedraaid. Het spelletje is geschikt gemaakt voor Game Center waardoor je je score kunt bijhouden en vrienden kunt uitdagen.

De jonge ontwikkelaars hebben App Match gratis gemaakt. Mocht je echter zo benieuwd zijn welke apps er achter de memory-icoontjes schuil gaan, dan kun je ze direct vanuit het spelletje kopen. Misschien verdienen Midas en zijn vrienden daarmee nog iets terug van de vele werkuren die ze in App Match gestopt hebben.

App Match is mooi ontworpen en zorgvuldig uitgewerkt. In zijn eenvoud is het een behoorlijk verslavend spelletje. Op de OMT-redactie is onze productiviteit er in ieder geval al flink door achteruit gegaan. Je bent gewaarschuwd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
App Match; verslavende game van Nederlandse tieners
Sluiten