App Match; verslavende game van Nederlandse tieners

12 reacties

Midas Kwant heeft zichzelf al flink in de kijker gezet als een van de jongste iOS-ontwikkelaars in Nederland. Hij werd al eens door Apple uitgenodigd om in New York naar een iOS-techseries te komen en mocht na Steve Jobs’ overlijden aan Mathijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door uitleggen hoe dankzij Apple zelfs een Nederlandse puber apps kan ontwikkelen.

Samen met zijn leeftijdsgenoten Yakim van Zuylen en Damiaan Twelker heeft hij gisterenavond zijn nieuwste iOS-game uitgebracht: App Match. Dit spel is bijna identiek aan het bekende Memory van Ravensburger. De kaartjes die je moet omdraaien en onthouden bestaan echter uit icoontjes van andere iOS-apps. 

App Match kan gespeeld worden op drie niveaus en er is een Power up-modus toegevoegd waarbij kaartjes even kort worden omgedraaid. Het spelletje is geschikt gemaakt voor Game Center waardoor je je score kunt bijhouden en vrienden kunt uitdagen.

De jonge ontwikkelaars hebben App Match gratis gemaakt. Mocht je echter zo benieuwd zijn welke apps er achter de memory-icoontjes schuil gaan, dan kun je ze direct vanuit het spelletje kopen. Misschien verdienen Midas en zijn vrienden daarmee nog iets terug van de vele werkuren die ze in App Match gestopt hebben.

App Match is mooi ontworpen en zorgvuldig uitgewerkt. In zijn eenvoud is het een behoorlijk verslavend spelletje. Op de OMT-redactie is onze productiviteit er in ieder geval al flink door achteruit gegaan. Je bent gewaarschuwd!

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  voor een apple en een ei

  Erg mooie app!
  Via Twitter hebben ze trouwens gezegd dat ze er niet aan verdienen als je via hun spel naar een app doorverwezen wordt.

 • Profielfoto
  ffgezellig

  Leuke app !!
  Zeker aan te bevelen maar een verslavend spelletje dus kijk uit:-)

 • Profielfoto
  Japsuh

  Niet nieuw toch? Zoiets had ik een paar jaar terug ook al een keertje op mijn iPod touch.

 • Profielfoto
  koen

  Knap gemaakt hoor! Ik zie alleen geen optie om het geluid uit te zetten. Zelfs met het volume op nul maakt de app geluid.

 • Profielfoto
  McFire

  Inderdaad leuk spelletje, maar sluit me bij koen aan dat ik een optie mis om het geluid uit te zetten.

 • Profielfoto
  koen

  Gevonden: het staat in de Settings, niet in de app zelf.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  In alle opzichten heel creatief deze app. Goed afgewerkt ook. De Apple-feel komt erin terug. Ik ga hier 5 sterren voor geven.
  Ontwikkelaars kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Wat er nu in de store te vinden is heeft echt een hoog Windows 2000 gehalte. GoodReader bijvoorbeeld. Geweldige app maar zo ongelofelijk lelijk en omslachtig! Net als iAnnonate… Laat ik over 9292ov maar zwijgen.

 • Profielfoto
  koen

  Typische gevalletjes engineering driven design.

 • Profielfoto
  nicolaas61

  Leuke app!
  Alleen kan ik die Midas niet uitstaan, hij schept veel te veel op met het feit dat hij op zo’n jonge leeftijd al dit soort dingen kan maken

 • Profielfoto
  iNicky

  Hij kan binnenkort een brief van de juridische afdeling van Ravensburger verwachten.

 • Profielfoto
  Midaskwant

  Thanks all voor de reacties!
  We zijn druk bezig met een update:)

 • Profielfoto
  Hydræ

  Koen zeker een vriendje van je? Zulke reclame wil ik ook wel!:lol: