Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 9 mei 2012

Angry Birds, 1 miljard downloads later

In 2009 verzon een klein Fins game-ontwikkelingsbureau een nieuw spelletje voor de iPhone. Vogeltjes zouden met een katapult afgeschoten worden richting varkentjes, geïnspireerd op de varkensgriep die destijds in Europa rondging. Het spelletje werd met een budget van € 77.000 gebouwd en kwam in de App Store te staan onder de naam Angry Birdsand the rest is history.

2,5 jaar later is Angry Birds uitgegroeid tot een fenomeen. Naast de uitkomst van nieuwe edities en versies voor andere ertoe-doende mobiele platformen heeft het spel inmiddels merchandise, een pretpark, een ruimtemissie, vredesonderhandelingen en een afkickcursus van Mike Tyson op zijn naam staan. Daar komt nu een nieuwe mijlpaal bij; 1 miljard downloads!

Vandaag maakt Rovio bekend dat Angry Birds inmiddels meer dan 1 miljard keer gedownload is. Na een snelle rekensom blijkt dat neer te komen op meer dan 13 downloads per seconde sinds de uitkomst van het spel in de App Store op 11 december 2009.

Het voortdurende succes mag met recht een prestatie genoemd worden. Ter vergelijking; het tekenspelletje Draw Something werd begin dit jaar ook een rage maar zakte net zo hard weer in als het opgekomen was.

Van Angry Birds heeft men na al die jaren blijkbaar nog geen genoeg. Het heeft Rovio dan ook geen windeieren gelegd, zo blijkt wel uit de financiële resultaten die ook vandaag bekend werden. Er is tot nu toe 100 miljoen euro binnengehaald met het  spelletje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Angry Birds, 1 miljard downloads later
Sluiten