Emiel Cornelisse
Emiel Cornelisse Nieuws 17 mei 2012

8% verkochte telefoons heeft Apple-logo

Je kunt geen keynote bekijken van Apple, of je wordt voor de onthulling van de nieuwe producten eerst getrakteerd op een stroom aan cijfers, bijvoorbeeld van het aantal verkochte apparaten. Vraag jij ook wel eens af of dat allemaal klopt? Dan ben je niet de enige.

Gartner zocht uit hoeveel mobiele telefoons er wereldwijd werden verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar. Daaruit blijkt dat de dames en heren in Cupertino  33,11 miljoen iPhones hebben verkocht. Dat betekent dat 8% van alle nieuwe telefoons die het afgelopen kwartaal verkocht zijn een Apple logo draagt. Dat is best knap als je bedenkt  dat de cijfers die Gartner hanteert niet alleen over smartphones gaan maar ook over andere types. Denk daar bij aan prepaid telefoons of duimtelefoons, die Apple niet maakt.

Het goede nieuws voor Apple is dat ze flink zijn gestegen in de lijst van meest verkochte toestellen. Er zijn er echter twee die het nog beter doen. Nokia heeft ruim 83 miljoen verkocht, zij het voornamelijk niet-smartphones. Bovenaan de lijst staat Samsung met ruim 86 miljoen telefoons waarvan ongeveer de helft ‘smart’ is.

Reageer op artikel:
8% verkochte telefoons heeft Apple-logo
Sluiten