‘7-inch iPad op de rol voor oktober’

Door: Nando Kasteleijn - 16 reacties

Er zou een kleine iPad op komst zijn van rond de 7-inch die tussen de $200 en $250 moet gaan kosten, dat meldt de Apple site iMore. De iPad zou minder opslagruimte krijgen, 8GB, maar wel beschikken over een retina-beeldscherm. De nieuwe 7-inch iPad zou in oktober worden gelanceerd, tegelijkertijd met een nieuwe iPhone.

iMore stelt dat Apple de tablet zo goedkoop in de markt zet omdat het bedrijf absoluut geen ruimte wil overlaten voor concurrenten. Enkele jaren geleden deed Apple dat ook met de MP3-speler, met als gevolg dat de iPod tot op de dag van vandaag het grootste marktaandeel heeft op de MP3-markt met de shuffle, nano, classic en touch.

Het is alleen wel de vraag in hoeverre deze voorspelling realistisch is. Apple heeft deze scherpe prijzen eigenlijk niet nodig. We zien keer op keer dat het bedrijf uit Cupertino met de iPad enorme winsten behaalt. Daarnaast staat Apple’s iPad stipt bovenaan en er is nog geen Android-tablet die ook maar een beetje in de buurt is gekomen van het succes van de iPad.

Volgens het blog komt de informatie van een bron die eerder accuraat is geweest. Of dit klopt is niet te zeggen. Wat we wel weten is dat iMore eerder betrouwbare informatie had over de datum van de iPad-keynote in maart. John Gruber van Daring Fireball bevestigde eerder al het bericht dat Apple een prototype iPad van 7.85-inch in zijn lab heeft liggen. Dat hoeft in beginsel niets te betekenen, omdat Apple wel vaker verschillende type iPad’s en iPhones uittest die lang niet allemaal de consument bereiken.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Zei een bekend onlangs overleden persoon niet dat dit nooit een succes zou worden?

 • Profielfoto
  doubleUS

  Dit wordt geen iPad mini, maar een iPod Touch 7-inch.

 • Profielfoto
  THX-1138

  De keuze voor de consument is dan makkelijk. Een kleine iPad waarmee je niet kan bellen of een uit de kluiten gewassen smartphone van de concurrent waarmee dat wel kan…

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Met een retina scherm zou ik een iPad 7 inch een superding vinden. Meer pixels dan een iPad2 en veel goedkoper! Moet je wel goede ogen hebben. Ik vind het scherm van de 11 inch Air bijvoorbeeld fantastisch.

  @THX-1138
  Met elke iPad kun je bellen (met een VOIP account weliswaar. En als het ook nog mobiel moet zijn neem je een 3G iPad.)

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  En waar is een 7 inch tablet nuttig voor?

 • Profielfoto
  Haike

  Voor als een grote ipad overbodig is?

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Ik zie daar géén nut in, buiten de goedkopere prijs.
  Maar Apple staat gekend als kwalitatief, duur producten te verkopen. Nu hun prijzen op alles laten zakken en goedkopere alternatieve uitbrengen is niet méér Apple.
  Ik ben een zéér tevreden gebruiker van mijn MacBook Air 11″.
  Het is dan nog de goedkoopste versie, dus de €979,00 maar hééft nooit één probleem gekend!:) Gaat snel, ziet er beeldig uit en prachtig beeldscherm!

 • Profielfoto
  Mr. Dragon

  Een kleine iPad zie ik helemaal zitten, maar die 8GB zijn wel een beetje mager. Te weinig voor een iPad, lijkt me. Tenzij het als alternatief voor ereaders bedoeld is.

 • Profielfoto
  pim939

  Beetje heel erg overbodig.

 • Profielfoto
  GT1988

  Op dat moment is de iPod Touch 32GB duurder of net zo duur als een iPad… Hiermee snijden ze toch echt zichzelf in hun iPod vingers.

 • Profielfoto
  haidian

  http://7vd.cn/a2f gebruik maken van een tablet om te bellen, zo gemakkelijk!

 • Profielfoto
  Jeroeno

  Laat die 7 inch iPad en maak een gloednieuwe iPod Touch. Daar wachten de mensen wel op

 • Profielfoto
  Apple-TechKid

  Ik denk dat er gewoon 1 ipad blijft en niet een kleinere daarwoor hebben we al de iPhone en de iPod touch

 • Profielfoto
  Franky Mac

  Mij lijkt die kleinere iPad wel wat, voornamelijk om te lezen. Het scherm van een iPhone of touch is te klein voor mij (dat krijg je als je ouder wordt;-) ). Een gewone iPad vind ik weer te groot om mee te nemen, door de omvang past ie niet makkelijk in iedere tas. Maar misschien denk ik daar weer anders over als ik het in het echt zie. Ik zou ook een e-reader kunnen nemen, maar die gaan ook meer richting tablet, zoals de kindle fire. Misschien dat Apple daarom een 7 inch overweegt?

 • Profielfoto
  Simon90

  Wellicht gaat de iPod Touch eruit.

 • Profielfoto
  nk22

  Het heet niet voor niets “The NEW iPad”
  Ik heb een Genius gesproken en er komen gewoon geen nieuwe