Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Geruchten 11 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

‘7-inch iPad op de rol voor oktober’

Er zou een kleine iPad op komst zijn van rond de 7-inch die tussen de $200 en $250 moet gaan kosten, dat meldt de Apple site iMore. De iPad zou minder opslagruimte krijgen, 8GB, maar wel beschikken over een retina-beeldscherm. De nieuwe 7-inch iPad zou in oktober worden gelanceerd, tegelijkertijd met een nieuwe iPhone.

iMore stelt dat Apple de tablet zo goedkoop in de markt zet omdat het bedrijf absoluut geen ruimte wil overlaten voor concurrenten. Enkele jaren geleden deed Apple dat ook met de MP3-speler, met als gevolg dat de iPod tot op de dag van vandaag het grootste marktaandeel heeft op de MP3-markt met de shuffle, nano, classic en touch.

Het is alleen wel de vraag in hoeverre deze voorspelling realistisch is. Apple heeft deze scherpe prijzen eigenlijk niet nodig. We zien keer op keer dat het bedrijf uit Cupertino met de iPad enorme winsten behaalt. Daarnaast staat Apple’s iPad stipt bovenaan en er is nog geen Android-tablet die ook maar een beetje in de buurt is gekomen van het succes van de iPad.

Volgens het blog komt de informatie van een bron die eerder accuraat is geweest. Of dit klopt is niet te zeggen. Wat we wel weten is dat iMore eerder betrouwbare informatie had over de datum van de iPad-keynote in maart. John Gruber van Daring Fireball bevestigde eerder al het bericht dat Apple een prototype iPad van 7.85-inch in zijn lab heeft liggen. Dat hoeft in beginsel niets te betekenen, omdat Apple wel vaker verschillende type iPad’s en iPhones uittest die lang niet allemaal de consument bereiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘7-inch iPad op de rol voor oktober’
Sluiten