Wim van der Burgh
Wim van der Burgh Geruchten 17 mei 2012

4K-resolutie voor nieuwe retina-iMac?

Eerder meldden we dat er geruchten rondgaan dat de nieuwe Macbook Air een retina-scherm gaat krijgen. ABC News weet nu te melden dat niet alleen de Macbook Air en Macbook Pro een update gaan krijgen, maar ook de iMac. Dit zou betekenen dat Apple alle Macs gaat uitrusten met retina-beeldschermen.

Zou Apple de resolutie verdubbelen net zoals dat bij de iPad en iPhone gebeurd is, dan zou dit betekenen dat de nieuwe 27 inch iMac een scherm krijgt van 5120×2880 pixels. Daarmee wordt de resolutie niet alleen duizelingwekkend maar ook groot genoeg voor 4K-video. 

4K in vergelijking met andere gangbare resoluties.

4K is de resolutie waarop de meeste speelfilms geschoten worden. Het is een verviervoudiging van de Full HD-resolutie van 1920×1080. 4K-films worden nu nog teruggebracht tot 2K voor bioscopen en voor distributie naar consumenten naar Full HD of kleiner.

Het kijken van 4K-films op een iMac zou dus neerkomen op superscherp beeld, maar ook op veel grotere videobestanden en extra processorkracht om het beeld af te kunnen spelen. Intel heeft echter al eerder aangekondigd dat de nieuwe Ivy Bridge-processors (die naar verwachting ook in de nieuwe iMac zullen zitten) in staat zijn om 4K-materiaal te verwerken.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4K-resolutie voor nieuwe retina-iMac?
Sluiten