Zeepmiljonair wil n贸g een APR-keten kopen

Door: Koen van Tongeren - 14 reacties

Onlangs werd bekend dat Bob Ultee, eigenaar van zeepwinkelketen Sabon, de Apple Premium Reseller iCentre aangekocht heeft. Vandaag meldt Quote dat Ultee’s plannen verder gaan. Hij heeft een overeenkomst bereikt om Switch over te nemen, met 11 winkels de grootste APR-keten van Belgi毛.

Volgens Quote is de deal echter nog niet rond. Weliswaar is er een overeenkomst bereikt met de huidige eigenaren die hun聽aandeel verruilen voor een belang in Ultee’s financieringsmaatschappij Brand FunDing maar deze deal is nog niet bekrachtigd. De beursmaatschappij Euronext heeft de handel in aandelen FunDing vandaag namelijk stilgelegd omdat er nog steeds geen jaarcijfers van 2010 en 2011 overlegd zijn. Tegenover Quote verklaart Ultee dat deze cijfers morgen komen waarna de deal afgerond kan worden.

Uit het artikel van Quote blijkt vooral het enthousiasme waarmee Bob Ultee in zijn nieuwe Apple-winkelavontuur duikt. Wat zijn toekomstplannen zijn met deze aankopen blijft echter gissen. De voornaamste reden die hij geeft voor de overname van Switch is het toegang krijgen tot de Franstalige markt. Een belangrijker reden zou echter kunnen zijn dat zowel iCentre als Switch winstgevend zijn, iets dat niet gezegd kan worden van Sabon.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Tja, wat doe je als je alles al hebt van Apple? Dan ga je gewoon winkels kopen.:cool:

 • Profielfoto
  bartvdv

  Geen jaarcijfers neerleggen is altijd ‘fishy’. Nog een gevalletje M眉ller-Saab?

 • Profielfoto
  FastMac

  Ik las ook dat hij zonder bank zelf naar de beurs gaat. Scheelt 4 miljoen euri!!! Ik hou daar wel van, weg met de banken! Gewoon zelf je huis verkopen, financieringen regelen via crowdfunding of andere alternatieve bronnen, zelf geld sparen en nu ook zelf je beursgang regelen. Who needs a bank! Serieus, denk er over na!

 • Profielfoto
  Dr. Maddox

  Hij zal wel moeten. Trouwens, het lijkt er op dat de jaarcijfers een kwestie van tijd zijn. Zie update Quote…

 • Profielfoto
  Brabo

  En switch heeft nu net onlangs S&S overgenomen…..

 • Profielfoto
  bartvdv

  Nu ik er serieus over nadenk: misschien is er gewoon geen enkele bank die wil !

 • Profielfoto
  Son-of-Jobs

  Huh? Switch is helemaal niet aanwezig op de Franstalige markt, enkel in Vlaanderen.

 • Profielfoto
  Matanza

  Switch heeft 10 winkels … leer tellen jongens !

 • Profielfoto
  koen

  Hier zit een luchtje aan…:smile:

 • Profielfoto
  ruben

  zeepmilionair klinkt echt vaag

 • Profielfoto
  Soulshaker

  In vertrouw die zeepman niet

  Straks gaat icentre , switch en zijn bedrijf nog als een zeepbel uit elkaar

 • Profielfoto
  ---

  Ik hoop dat ze Xando overnemen. Die kunnen nog heel wat leren van de service en klantgerichtheid van iCentre..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vertrouw het ook niet helemaal. Het gaat in het bedrijfsleven steeds minder om klanttevredenheid, service en kwaliteit en steeds meer om snelle winst, aandeelhouders en cashen zo gauw ze kunnen. Durfkapitaal heet dat met een (te) mooi woord. Ik noem het meer speculeren en profiteren. En dat terwijl ik voor het vrije ondernemerschap ben. Maar wel met verantwoordelijkheid voor mens en samenleving

 • Profielfoto
  MrPapple

  goeie zet van de eigenaren! Als je weet dat Apple misschien een offici毛le store in de achtertuin van Switch gaat openen… Zo zijn ze zeker dat ze het grootste deel van hun geld gaan terug krijgen!