Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 april 2012

Zeepmiljonair wil nóg een APR-keten kopen

Onlangs werd bekend dat Bob Ultee, eigenaar van zeepwinkelketen Sabon, de Apple Premium Reseller iCentre aangekocht heeft. Vandaag meldt Quote dat Ultee’s plannen verder gaan. Hij heeft een overeenkomst bereikt om Switch over te nemen, met 11 winkels de grootste APR-keten van België.

Volgens Quote is de deal echter nog niet rond. Weliswaar is er een overeenkomst bereikt met de huidige eigenaren die hun aandeel verruilen voor een belang in Ultee’s financieringsmaatschappij Brand FunDing maar deze deal is nog niet bekrachtigd. De beursmaatschappij Euronext heeft de handel in aandelen FunDing vandaag namelijk stilgelegd omdat er nog steeds geen jaarcijfers van 2010 en 2011 overlegd zijn. Tegenover Quote verklaart Ultee dat deze cijfers morgen komen waarna de deal afgerond kan worden.

Uit het artikel van Quote blijkt vooral het enthousiasme waarmee Bob Ultee in zijn nieuwe Apple-winkelavontuur duikt. Wat zijn toekomstplannen zijn met deze aankopen blijft echter gissen. De voornaamste reden die hij geeft voor de overname van Switch is het toegang krijgen tot de Franstalige markt. Een belangrijker reden zou echter kunnen zijn dat zowel iCentre als Switch winstgevend zijn, iets dat niet gezegd kan worden van Sabon.

Reageer op artikel:
Zeepmiljonair wil nóg een APR-keten kopen
Sluiten