Redactie
Redactie Nieuws 25 april 2012

WWDC 2012 officieel aangekondigd

Apple heeft de data bekend gemaakt voor de World Wide Developer Conference 2012. De grootste conferentie voor OS X- en iOS-ontwikkelaars vindt plaats van 11 tot en met 15 juni in San Francisco. Ook de kaartverkoop is vandaag gestart. Een toegangsbewijs kost € 1199.

[UPDATE] Ongelofelijk maar waar: binnen twee uur zijn alle kaarten uitverkocht. Dat is zes keer zo snel als het laatste record van vorig jaar. Heb jij achter het net gevist? Troost je dan met de gedachte dat alle sessies achteraf online beschikbaar zijn. Koop géén tickets van anderen via bijvoorbeeld eBay. WWDC-kaarten zijn namelijk niet langer overdraagbaar.

De WWDC wordt traditiegetrouw geopend met een keynote van Apple’s CEO. Ondanks het feit dat Apple dit programmaonderdeel pas kort van te voren officieel bevestigt is de verwachting dat Tim Cook om 9 uur plaatselijke tijd (18 uur Nederlandse tijd) het podium zal betreden om meer te vertellen over OS X Mountain Lion. Er kan verder alleen gespeculeerd worden over wat er nog meer ter sprake zal komen. Om een voorzetje te doen: iOS 6, iPhone 5, nieuwe MacBook Pro?

Ontwikkelaars komen echter niet zozeer voor Tim Cook naar de WWDC, maar voor de 1000 OS X- iOS-engineers van Apple die gedurende de conferentie aanwezig zijn. Zij houden zo’n honderd lezingen en een even groot aantal workshops om ontwikkelaars bij te scholen en te voorzien van praktische tips. Elke dag zijn er lunchsessies met inspirerende sprekers uit de wereld van techniek, wetenschap en amusement. Net als andere jaren vindt ook de uitreiking van de Apple Design Awards plaats op de WWDC voor de beste, mooiste en meest originele OS X- en iOS-apps.

Overigens houdt Apple 150 WWDC-kaarten apart die bestemd zijn voor scholieren (tussen 13 en 17 jaar). Om kans te maken op zo’n gratis plek dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Reageer op artikel:
WWDC 2012 officieel aangekondigd
Sluiten