Wie is nou de smartphone-marktleider?

26 reacties

Wat is het nou? Eerder vandaag meldde AppleInsider op basis van analistenbureau Strategy Analytics dat Samsung de smartphone marktleider is met 44.5 miljoen verkochte toestellen in het eerste kwartaal van 2012. Maar nu meldt het blog op basis van iSuppli dat het niet Samsung maar Apple is die zichzelf mobiele marktleider over het afgelopen kwartaal mag noemen.

Het verschil is aanzienlijk. Volgens iSuppli heeft Samsung in het eerste kwartaal van 2012 ‘maar’ 32 miljoen exemplaren verkocht. Een verschil van 12,5 miljoen met de cijfers van Strategy Analytics. Apple heeft zelf bekendgemaakt dat het bedrijf 35,1 miljoen iPhones heeft verkocht.

Het probleem zit hem in de transparantie. Krijgt normaliter Apple commentaar op het feit dat ze niet transparant genoeg zijn, Samsung kan er ook wat van. De Koreaanse smartphone-producent is niet bereid om gegevens te overleggen van het aantal verkochte toestellen. Daardoor moeten analisten het doen met berekeningen die nooit helemaal kloppen en deels speculatief zijn. Zo kan verwarring ontstaan over het aantal verkochte smartphones en daarmee twijfel over wie nu echt de marktleider is.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Ik vind het toch appels met peren vergelijken als je kijkt naar het aantal verschillende modellen dat er verkocht word.

 • Profielfoto
  Martink

  Als ik statistisch rond kijk in trein enzo zou ik toch echt zeggen dat de iPhone meest gebruikte telefoon is. Dit zie ik veel vaker uit de zal van iemand komen in de trein

 • Profielfoto
  laurenske

  En zelfs al staat Apple enkele miljoenen achter, Samsung heeft dan ook veel meer toestellen. De iPhone is dus veruit de populairste.

 • Profielfoto
  Twentyeyes

  Laurenske, een Samsung is een Samsung.. Daarnaast, als ik even kijk in mn vriendengroep. 2 Galaxy S2, 2 iPhone 3GS en 2 iPhone 4. Toch moeten die verkochte telefoons ergens blijven..

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Van mij mag Samsung deze wedstrijd winnen, pff…

 • Profielfoto
  pim939

  Boeiend!

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Tellen die Samsungs van 79 euro bij de kijkshop ook als smartphone?

 • Profielfoto
  mowat

  @Thomas
  Volgens dit artikel verkocht Samsung 93 miljoen telefoons , waarvan 44,5 miljoen smartphones tegen Apple 35,1 miljoen.
  http://trends.knack.be/economie/nieuws/bedrijven/samsung-wordt-grootste-gsm-en-smartphonefabrikant/article-4000086846022.htm
  Dit is enkel een antwoord op je vraag , geen beoordeling van wie nu de grootste of de beste is …

 • Profielfoto
  MBPuser

  Beter krijgt de iPhone ook dat draadloos opladen. Zou toch wel leuk zijn..

 • Profielfoto
  spacefreek

  Laat Apple nou maar gewoon de underdog zijn, graag zelfs..

 • Profielfoto
  defecto

  Beter krijgt de iPhone ook dat draadloos opladen. Zou toch wel leuk zijn..

  Op twee meter afstand draadloos opladen lijkt me toch wel erg lastig hoor..

 • Profielfoto
  iPredict

  Volgens mij heeft samsung op het moment 134 verschillende toestellen in het assortiment. De efficientie en daarmee ook het winstpercentage zijn veel lager dan bij Apple.

 • Profielfoto
  Dr. User

  Dat draadloos opladen op 2 meter afstand moet dan wel verschrikkelijk langzaaaam gaan, want ik geloof niet dat er daardoor geen energie verloren gaat. Ik denk dat die bij gebruik 3x zo snel leeg gaat als dat die dan oplaad…

 • Profielfoto
  MBPuser

  Beter krijgt de iPhone ook dat draadloos opladen. Zou toch wel leuk zijn..

  Op twee meter afstand draadloos opladen lijkt me toch wel erg lastig hoor..

  Ik heb geen idee, leek me alleen wel makkelijk:lol:

 • Profielfoto
  Renroelandt

  Ik denk eerder aan de iPhone. Zelfs in het algemeen is Apple groot aan het worden. Méér en méér reclames of series op tv gebruiken Apple als computer of smartphone in hun spots. Véél méér openbare diensten of bedrijven zetten in op Apps altijd eerst voor de iPhone en of iPad!:) De toekomst lacht Apple toe… En ik ben ook een tevreden klant! Je betaald weinig voor zo kwaliteit op langer termijn! Macs blijven véél langer op hun snelheid als kwaliteit draaien dan de meeste Windows Producenten. I love Apple! En zowel Microsoft als Google als Black berry hebben nog géén iTunes concurrent wat voor mij een mogelijke ooit voorkomende overstap zal waarmaken! iTunes is voor zéér belangrijk en gewoon ook zuiver en eerlijk voor de gebruiker met er plezier aan te hebben. Géén verplichting tot iets, alles kan…

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Beter krijgt de iPhone ook dat draadloos opladen. Zou toch wel leuk zijn..

  Op twee meter afstand draadloos opladen lijkt me toch wel erg lastig hoor..

  Hmm, je accu die automatisch oplaad als hij gewoon op je nachtkastje ligt, of op je bureau als je aan het werk bent, zonder een kabel erin te hebben zitten. Lijkt mij toch wel ideaal eigenlijk.

  Ik denk eerder aan de iPhone. Zelfs in het algemeen is Apple groot aan het worden. Méér en méér reclames of series op tv gebruiken Apple als computer of smartphone in hun spots. Véél méér openbare diensten of bedrijven zetten in op Apps altijd eerst voor de iPhone en of iPad!:) De toekomst lacht Apple toe… En ik ben ook een tevreden klant! Je betaald weinig voor zo kwaliteit op langer termijn! Macs blijven véél langer op hun snelheid als kwaliteit draaien dan de meeste Windows Producenten. I love Apple! En zowel Microsoft als Google als Black berry hebben nog géén iTunes concurrent wat voor mij een mogelijke ooit voorkomende overstap zal waarmaken! iTunes is voor zéér belangrijk en gewoon ook zuiver en eerlijk voor de gebruiker met er plezier aan te hebben. Géén verplichting tot iets, alles kan…

  100% mee eens:)
  .
  Ik vind het ook heerlijk dat als ik weer eens thuis kom, met een nieuw apple-”ding”. Ik hang hem aan m’n Macbookje en al mijn bladwijzers staan erop, mijn apps, mijn notities, mijn contacten en mailaccounts.
  .
  Aan de andere kant vond ik het ook altijd wel leuk om weer te ”prullen” met iets nieuws, bij Apple werkt alles gewoon gelijk zoals het hoort..

 • Profielfoto
  Bubbles

  Laat Apple AUB nou maar opschieten met de opvolger van de 4S me abonnement loop af eind augustus! :yum::razz::yum::crazy:

 • Profielfoto
  mowat

  @spacefreek
  Een bedrijf dat momenteel meer waard is dan Microsoft en Google samen kan je bezwaarlijk nog een underdog noemen ….:wink:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Hoe dan ook: iPhone is altijd beter:)

 • Profielfoto
  spacefreek

  @spacefreek
  Een bedrijf dat momenteel meer waard is dan Microsoft en Google samen kan je bezwaarlijk nog een underdog noemen ….:wink:

  Dat weet ik, jammer eigenlijk, want Apple was als underdog altijd ijzersterk.. Toen wij lid werden van OMT was dat nog wel zo, nu idd niet meer.
  Maar ondanks dat, als je erover nadenkt: het zijn van een underdog heeft volgens mij meer te maken met hoe je iets doet, dus eigenlijk de filosofie van Apple en z’n producten. Dat tegenwoordig qua marktaandeel een flinke hap voor Apple is betekend niet dat ‘Think Different’ niet meer overeind staat. Wat dat betreft kun je dus nog best een underdog zijn, door de filosofie waarmee je jezelf in de markt plaatst. Al is een ‘vreemde eend in de bijt’ misschien een betere betiteling tegenwoordig.

 • Profielfoto
  SvS

  Als Apple-fan meld ik me hier toch aan als een heel tevreden S2-gebruiker. En nee, ik ben geen overloper, ik kocht het wegens vrijheid in instellingen en nog meer, dat is een persoonlijke keus die je maakt. En daarbij was iPhone 4S op dat moment toch een stukken duurder. Over een iMac die ook duurder is dan een doorsnee pc hoef ik geen seconde te twijfelen, ik ga voor de Mac, het is heerlijk werken. Maar een smartphone, dat is een verhaal apart. Maar nogmaals, het is persoonlijke keus die iedereen maakt.
  .
  En om nu nou te gaan roepen welk product beter verkoopt… who cares! Als de gebruikers maar tevreden zijn! Zo’n wedstrijd die ze onderling uitvechten is altijd beter voor ons, ivm de innovaties die ze moeten bedenken!

 • Profielfoto
  Nickalicious

  Als Apple-fan meld ik me hier toch aan als een heel tevreden S2-gebruiker. En nee, ik ben geen overloper, ik kocht het wegens vrijheid in instellingen en nog meer, dat is een persoonlijke keus die je maakt. En daarbij was iPhone 4S op dat moment toch een stukken duurder. Over een iMac die ook duurder is dan een doorsnee pc hoef ik geen seconde te twijfelen, ik ga voor de Mac, het is heerlijk werken. Maar een smartphone, dat is een verhaal apart. Maar nogmaals, het is persoonlijke keus die iedereen maakt.
  .
  En om nu nou te gaan roepen welk product beter verkoopt… who cares! Als de gebruikers maar tevreden zijn! Zo\’n wedstrijd die ze onderling uitvechten is altijd beter voor ons, ivm de innovaties die ze moeten bedenken!

  Welke vrijheid/instellingen dan?

 • Profielfoto
  DefCharlie

  SvS 18 uur geleden

  Als Apple-fan meld ik me hier toch aan als een heel tevreden S2-gebruiker.

  Ik vroeg me af: hoe sync jij je telefoon? Ik had begrepen dat je Android alleen kan syncen met Windows…

 • Profielfoto
  caers_bart

  Waar is de tijd dat een apple iets was voor een stelletje ‘geeks’ die de hele wereld probeerde wijs te maken wat een leuk toestel het wel was…;-)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Er is maar één ECHTE smartphone en dat is de iPhone

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Waar is de tijd dat een apple iets was voor een stelletje \’geeks\’ die de hele wereld probeerde wijs te maken wat een leuk toestel het wel was…;-)

  Door mensen als jij hebben Apple-liefhebbers een naam gekregen. Mij boeit het niks wat een ander vind en als iemand aan mij vraagt welk toestel hij het beste kan kopen zal ik vaak genoeg een S2 aanraden (nu even wachten op de opvolger daarvan), ookal vind ik zelf de iPhone het beste. Hou je lekker met jezelf bezig, je valt toch nergens meer mee op.

  Er is maar één ECHTE smartphone en dat is de iPhone

  Haha wat een onzin.. Hou er ook gewoon mee op, die nutteloze praat.
  .
  Ik vind de iPhone (4S) ook de beste telefoon die er is op het moment, maar de enige? Je kan met bijvoorbeeld een S2 (bijna) alles wat je met de iPhone kan (en meer), waarom zou de iPhone dan de enige echte smartphone zijn?
  .
  Er zijn nog genoeg verbeterpunten, vind ik.
  -standaard tetheren (ja dit zou met de providers te maken hebben maar bij Android is het wel altijd standaard, bij dezelfde providers..)
  -groter scherm (niet te groot, maar onbenutte delen bruikbaar maken)
  -widgets (bijvoorbeeld instellingen aanpassen vanaf het homescreen)
  -kwaliteit vd materialen (check de valtesten eens, hij voelt wel super degelijk aan)
  .
  Dat zijn voor mij dingen die nog beter kunnen in de volgende iPhone, die ik toch wel weer zal halen..