Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 3 april 2012
Leestijd: 1 minuut

‘Volgende iPhone komt in juni’

Of het de iPhone 5 of gewoon ‘de nieuwe iPhone’ wordt weten we niet, maar zeker is dat Apple hard werkt aan een opvolger van de iPhone 4S. Vooralsnog werd ervan uitgegaan dat de zesde generatie iPhone in de herfst van 2012 zou uitkomen, één jaar na de uitkomst van de huidige iPhone. Een medewerker van fabrikant Foxconn zegt nu echter dat de nieuwe iPhone al in juni komt.

De werknemer is verantwoordelijk voor de rekrutering van nieuwe medewerkers voor een Japanse Foxconn-fabriek. In een vraaggesprek met een verslaggever van een Japans televisiestation vertelt hij dat het bedrijf op zoek is naar 18.000 werknemers voor de productie van de nieuwe iPhone. Opvallend is dat hij hierbij spreekt over de ‘vijfde generatie’. Dat zou immers de huidige iPhone 4S zijn. Toch bedoelt hij waarschijnlijk ‘iPhone 5’ aangezien de telefoon volgens hem in juni van dit jaar uit zal komen.

Nu mag een bron die niet weet hoeveel generaties iPhone er al bestaan gerust gezien worden als onbetrouwbaar. Mocht hij alsnog meer weten, dan is het alsnog twijfelachtig dat de nieuwe iPhone in juni uitkomt. Het is immers goed mogelijk dat de bewuste medewerker bedoelt dat in juni begonnen wordt met de productie. Dit betekent echter niet dat het apparaat op dat moment ook daadwerkelijk uitkomt. Zo werden er in de drie maanden voor uitkomst van de nieuwe iPad al miljoenen exemplaren gemaakt om te zorgen voor voldoende voorraad. Ervan uitgaande dat de zesde generatie iPhone minstens zoveel aftrek zal vinden als zijn voorgangers zal Apple ook nu maanden uittrekken om genoeg voorraad op te bouwen. Daarmee komt de verwachte lancering van de volgende iPhone alsnog terug op september of oktober 2012.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Volgende iPhone komt in juni’
Sluiten