Nando Kasteleijn
Nando Kasteleijn Nieuws 25 april 2012

Tim Cook heeft een hekel aan na-apers

CEO Tim Cook heeft tijdens de conference call over de cijfers van het tweede kwartaal nog eens hard uitgehaald naar onder andere Samsung en HTC. Volgens Cook moeten ontwikkelaars niet zoveel naar Apple kijken maar vooral zelf bezig zijn met het ontwikkelen van nieuwe producten.

Cook zei dat nadat hem de vraag werd gesteld hoe hij tegen alle rechtszaken aankeek. Cook antwoorde dat hij daar absoluut niet van houdt, maar misschien nog wel belangrijker: dat hij er ook niet van houdt als andere fabrikanten producten van Apple gaan kopieren.

Key thing is, it’s very important that Apple not become the developer for the world. We need people to invent their own stuff.

In de afgelopen maanden heeft Apple nogal wat zaken voor het gerecht gebracht, waarvan er een aantal nog lopen. Vaak was het Samsung die het te verduren kreeg. Dat komt onder andere doordat de software van de Samsung Galaxy serie best wat wegheeft van iOS. Het was Steve Jobs die zich daar in zijn laatste dagen erg druk om maakte. In de biografie van Walter Isaacson zegt Steve dat hij er alles aan zou doen om Android kapot te maken.

Naast de na-apers ging Cook ook nog in op Windows 8. Op de vraag wat Cook van het nieuwste besturingssysteem van Microsoft vindt zei hij het volgende:

You can converge a toaster and a fridge, but those things are probably not going to be pleasing to the user.

Volgens Cook is er bij Windows 8 sprake van gedwongen convergentie tussen de PC en tablet, wat de ervaring van de gebruiker niet ten goede komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tim Cook heeft een hekel aan na-apers
Sluiten