Tim Cook head-to-head met CEO Samsung

Door: Koen van Tongeren - 8 reacties

De talloze rechtszaken waar Apple wereldwijd bij betrokken is worden uitgevochten door een team van honderden juristen. Namens het bedrijf klagen ze aan, verdedigen ze en onderhandelen ze over schikkingen buiten de rechtszaal om. Het gebeurt zelden dat een hooggeplaatste medewerker binnen het bedrijf zich met een zaak hoeft te bemoeien en inmenging van de CEO komt nog minder vaak voor. Toch lijkt dat te gaan gebeuren in de voortslepende patentenzaak tussen Apple en Samsung.

FOSS Patents meldt dat een rechtbank in San Francisco Apple en Samsung verplicht heeft om deel te nemen aan onderhandelingen, onder leiding van een rechter. Doel is om tot een schikking te komen en daarmee een langlopende patentzaak af te ronden. De partijen mogen de uitnodiging niet afslaan maar worden niet verplicht om tijdens de bijeenkomst tot een schikking te komen. Ook mogen Apple en Samsung zelf kiezen welke afvaardiging ze sturen. De rechter heeft echter wel duidelijk gemaakt dat het van goede wil getuigt als er hooggeplaatste leidinggevenden komen opdraven, zodat er écht zaken gedaan kan worden.

Zowel Apple als Samsung hebben de hint opgepikt en sturen hun meest hooggeplaatste figuren naar San Francisco. Voor Samsung is dit CEO Gee-Sung Choi. Apple’s CEO Tim Cook komt samen met Bruce Sewell, de topjurist van het bedrijf. Wanneer dit epicentrum van decision makers elkaar ontmoet is nog niet bekend, maar de bijeenkomst moet ergens in de komende 90 dagen plaatsvinden.

Zou dit het einde betekenen van de jarenlange juridische strijd tussen Apple en Samsung?

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  spacefreek

  Gewoon schikken, ben alleen bang dat binnen 3 maanden weer nieuwe/andere patenten om de hoek komen kijken, begint het gezeur weer van voor af aan..

 • Profielfoto
  pim939

  Ik ben het met spacefreek eens.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Wat goed van die rechter! Dat is DE manier. Zet die 2 bij elkaar en het is in 10 minuten opgelost. Zo doe je dat met kleine kinderen ook.

 • Profielfoto
  mac osx rules

  @aartjan: In 10 minuten? In 10 minuten zit je daar nog niet eens op een stoel.

 • Profielfoto
  Apple Focus

  dat gaat daar snel opgelost worden

  maar wat zullen we daarna krijgen?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Goed idee! Al die kapitalen die ze kwijt zijn aan advocaten en rechtszaken. En dat terwijl ze aan de andere kant samenwerken, o.a. bij het maken van schermen voor iPads.

 • Profielfoto
  sunapple

  Livestream?:grin:

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Co(o)ck fight ˆˆ