Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 april 2012
Leestijd: 1 minuut

Stapt Apple in de derde dimensie?

Hollywood doet al sinds de jaren ’70 verwoede pogingen om het grote publiek te enthousiasmeren voor 3D-technologie. De laatste jaren lijkt dit zowaar te resulteren in een bescheiden succes. Steeds meer films zijn in 3D te bekijken en de trend slaat inmiddels zelfs over op andere consumentenproducten zoals televisies, camcorders en computers.

Misschien is Apple ook van plan een stap te maken in de derde dimensie. Het bedrijf heeft namelijk een vacature geplaatst waarin gezocht wordt naar een specialist met kennis op het gebied van 3D-techniek. Hij of zij moet daarnaast kunnen programmeren in C en ervaring hebben met iOS-ontwikkeling.

Waar andere merken al telefoons en tablets hebben met 3D-camera’s en -beeldschermen heeft Apple zich tot nu toe vooral gefocust op betere cameralenzen en retina-beeldschermen in iOS-apparaten. Tegelijkertijd heeft het bedrijf in de afgelopen jaren een grote hoeveelheid patenten verkregen voor interface-elementen die hinten naar een 3D-toekomst voor iOS en OS X.

Een jaar terug dook een gerucht op dat Apple werkt aan een vernieuwende 3D-techniek voor de iPod touch. Hierbij gaat het om een alternatieve manier van 3D-beleving waarbij de camera aan de voorzijde van het iOS-apparaat registreert vanuit welke hoek de gebruiker kijkt. De interface wordt daar vervolgens op aangepast. Zo kan een 3D-beleving gecreëerd worden zonder dat hier een speciaal scherm voor nodig is. Bijkomend voordeel is dat ook gebruikers die geen diepte kunnen zien doordat ze met één oog kijken de zelfde 3D-ervaring krijgen. Eerder schreven we al over een iPad-app waarin deze techniek gedemonstreerd wordt.

Vind jij dat iOS wel een extra dimensie kan gebruiken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stapt Apple in de derde dimensie?
Sluiten