Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 23 april 2012

Outlook-probleem na Office update [UPDATE]

[UPDATE 25-04-2012]: Inmiddels heeft Microsoft een nieuwe versie beschikbaar gesteld van Service Pack 2 voor Office 2011. Hierin is het Outlook-probleem opgelost.

Een dikke week na uitkomst van Service Pack 2 voor Office for Mac 2011 heeft Microsoft de update weer ingetrokken. Office’s auto-update-applicatie zal het service pack daarmee niet meer binnenhalen. De reden voor dit besluit is een probleem dat sommige Outlook-gebruikers ervaren na het installeren van de update.

Outlook stond centraal in Service Pack 2. Na installatie van de update zou het programma vlotter moeten werken. Hiervoor moest de complete database van agenda’s, contacten en e-mail wel even opnieuw worden opgebouwd. Daarbij blijkt in sommige gevallen iets mis te gaan. Databases waar fouten in ontdekt worden zijn hierdoor niet meer leesbaar voor Outlook. 

Wie Service Pack 2 al geïnstalleerd heeft en nu problemen ervaart met Outlook hoeft niet bang te zijn dat alle gegevens verloren zijn. Microsoft heeft een work-around gedocumenteerd waarmee Outlook-databases weer toegankelijk worden gemaakt.

Wie de update nog niet uitgevoerd heeft kan rustig afwachten tot er binnenkort een nieuwe versie van Service Pack 2 uitkomt. Ben jij een waaghals en toe aan wat avontuur? Dan kun je de huidige SP2-update hier nog downloaden. Zorg er dan wel voor dat er geen oneffenheden in je Outlook-database te vinden zijn voordat je de update uitvoert. Microsoft heeft een how-to online gezet om je daarbij te helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Outlook-probleem na Office update [UPDATE]
Sluiten