Outlook-probleem na Office update [UPDATE]

23 reacties

[UPDATE 25-04-2012]: Inmiddels heeft Microsoft een nieuwe versie beschikbaar gesteld van Service Pack 2 voor Office 2011. Hierin is het Outlook-probleem opgelost.

Een dikke week na uitkomst van Service Pack 2 voor Office for Mac 2011 heeft Microsoft de update weer ingetrokken. Office’s auto-update-applicatie zal het service pack daarmee niet meer binnenhalen. De reden voor dit besluit is een probleem dat sommige Outlook-gebruikers ervaren na het installeren van de update.

Outlook stond centraal in Service Pack 2. Na installatie van de update zou het programma vlotter moeten werken. Hiervoor moest de complete database van agenda’s, contacten en e-mail wel even opnieuw worden opgebouwd. Daarbij blijkt in sommige gevallen iets mis te gaan. Databases waar fouten in ontdekt worden zijn hierdoor niet meer leesbaar voor Outlook. 

Wie Service Pack 2 al geïnstalleerd heeft en nu problemen ervaart met Outlook hoeft niet bang te zijn dat alle gegevens verloren zijn. Microsoft heeft een work-around gedocumenteerd waarmee Outlook-databases weer toegankelijk worden gemaakt.

Wie de update nog niet uitgevoerd heeft kan rustig afwachten tot er binnenkort een nieuwe versie van Service Pack 2 uitkomt. Ben jij een waaghals en toe aan wat avontuur? Dan kun je de huidige SP2-update hier nog downloaden. Zorg er dan wel voor dat er geen oneffenheden in je Outlook-database te vinden zijn voordat je de update uitvoert. Microsoft heeft een how-to online gezet om je daarbij te helpen.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Pff, een update á-la-Microsoft..

 • Profielfoto
  Jorgezijlstra

  Wat een draak van een programma…

 • Profielfoto
  spacefreek

  Hmm, gelukkig zit de fout, voor mij, in het enige Office programma dat ik niet gebruik:smile:

 • Profielfoto
  liesebirdie

  Gebruik outlook echt niet op de Mac, ben daar gek…
  Ik heb hier dus ook geen last van gehad bij de update. Full screen is wel vet relaxed.:-)

 • Profielfoto
  jptje93

  Zijn er dan mac-gebruikers die MS Outlook gebruiken?!
  Kan ik me niet voorstellen met de Mail app op Mac OS en alle andere betere alternatieven!

 • Profielfoto
  essiw

  ^idd waarom zou je in hemelsnaam outlook op de mac gebruiken.

 • Profielfoto
  Renko

  Misschien als je in een bedrijf werkt waarop iedereen de Exchange functies zoals shared-agenda, adresboek e.d. gebruikt? Of werkt dat onderhand ook helemaal tip-top met iCal en Address Book?

 • Profielfoto
  G0erwt

  wellicht dat ‘switchers’, die gewend waren aan Outlook in hun Windows-omgeving, nog bij dat programma zijn blijven hangen. Ik ken een bedrijf dat het zelfs als standaard had ingevoerd. Inclusief de gebruikerstraining werkt het dan wel.
  Voor mij is Outlook echter een ‘no-go’ area.
  Werk trouwens vrijwel uitsluitend met webmail, omdat ik nergens langer dan 3 weken blijf hangen.

 • Profielfoto
  2eSteve

  @Renko ja dat werkt al met de standaard Mac programma’s, al sinds snow Leopard.
  En een vraagje: brengt service pack 2 ook de nieuwe lion features naar word, powerpoint en exel? (zoals full screen, auto save, enz) Dan wil ik m best hebben, gebruik outlook toch niet….

 • Profielfoto
  psion1

  Gebruik MS Outlook 2011, als onderdeel van Office (Inmiddels met update 14.2.0) intensief en tot volle tevredenheid. Dat is in het verleden overigens wel eens anders geweest, maar sinds een jaar eigenlijk geen noemenswaardige problemen meer gehad. Bij sync problemen af en toe cache wissen, maar dat is het dan ook wel. Alternatieven hebben toch weer hun beperkingen, zeker indien Exchange als server wordt gebruikt.

 • Profielfoto
  vincentvega

  Ja ik gebruik Outlook op een Mac in een bedrijfsomgeving omdat iCal qua functionaliteit helaas nog niet kan tippen aan Outlook. probeer maar eens een vergaderverzoek met meerdere personen uit te zetten in iCal…

  Zodra iCal vergelijkbaar wordt ga ik meteen over

 • Profielfoto
  cids

  Ik ben bang dat de meeste reacties van mensen zijn die niet langer dan 5 minuten naar Outlook hebben gekeken… ik werk er 10 uur per dag mee en het werkt prima, is stabiel en snel.

  Natuurlijk, de interface heeft typische MS onhandigheden maar het is superieur in een MS Exchange omgeving boven iCal en Mail…

 • Profielfoto
  janbergstra

  Ik werk ook met MS Outlook, uit gewoonte, maar ken de frustratie over het opbouwen van de database als je Outlook opstart.

  Ik had gehoopt dat deze update het probleem voorgoed zou verhelpen maar niet dus. Is het ook mogelijk de laatste update ongedaan te maken? Of is het een kwestie van mail-gegevens backuppen en eerst Office 2011 helemaal te verwijderen en dan weer installeren?

 • Profielfoto
  MacBeer2

  Zijn er dan mac-gebruikers die MS Outlook gebruiken?!
  Kan ik me niet voorstellen met de Mail app op Mac OS en alle andere betere alternatieven!

  In Outlook heb je je mail, agenda en contacten samen in 1 omgeving. Voor bedrijven is dat heel handig.

 • Profielfoto
  Ghiaap

  MS Outlook heeft voor ons grote voordelen t.o.v. Apple mail in een zakelijke omgeving. We hebben het geprobeerd om alleen met Apple mail te werken maar zijn daar weer van terug gekomen. Helaas maakt MS met deze update een slechte beurt. Vorige week in testomgeving gedraaid en gaf meteen grote problemen ik heb hem verder dus niet uitgerold.

 • Profielfoto
  MBPuser

  :angry::angry: lekker bezig die tjappies bij MicroSof

 • Profielfoto
  INCTRL

  Geen enkel probleem ondervonden met deze update.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Outlook is het enige programma dat ik niet gebruik uit het pakket. Dus op zich vind ik het niet zo erg. Ik snap die negatieve reacties jegens Microsoft niet helemaal.
  .
  Ik heb nog geen enkele slechte ervaring gehad met het Office pakket en ik draai mee sinds versie ’04.

 • Profielfoto
  peteha

  De installatie van de upgrade was een drama! Er werd steeds gevraagd om “Database Daemon” en “sync service” af te sluiten, maar dat lukt niet omdat deze programma’s op de achtergrond draaien. Na een keer of 5 herstarten lukte het eindelijk. Vervolgens bij het bijwerken van de database ook weer idiote problemen en moest weer een serienummer opzoeken.
  Tsja….. echt Microsoft
  Overigens ben ik wel tevreden met Outlook en het na de update een stuk sneller geworden.

 • Profielfoto
  Jorgezijlstra

  Ik heb outlook in m’n vorige leven als Windows gebruiker naar tevredenheid gebruikt. Ik ging er dan ook vanuit dat dit ook in de Mac versie zo zou werken. Helaas. Agenda’s die niet syncen, viervoudige afspraken contactpersonen die spontaan verdwenen. Heeft mij maanden frustratie opgeleverd. Van ellende dan maar helemaal over gegaan naar iCal en mail. Geloof echt wel in het concept om agenda, contacten en mail in een programma te hebben maar niet op de manier waarin Microsoft het heeft gedaan.

 • Profielfoto
  KR1275

  In de tussentijd had ik precies mijn systeem opnieuw geïnstalleerd (vanwege aanschaf van een SSD, wat een winst!!). Hij pakte de database niet meer. Was een crime of dat vanaf een oude TM back-up terug te krijgen.
  Ik vind het overigens een uitstekend programma. Mail gebruik ik niet meer, wat een prut en gekloot met herstellen van back-ups. Mijn zakelijke mails worden gelezen door Thunderbird, werkt perfect. Wel jammer dat iSync, iCal niet goed werken met Outlook. De agenda’s worden over en weer gevuld, waardoor een verjaardag na een tijdje zomaar 50 keer op een dag gepland staat… (en dan nog vergeet ik ze).

 • Profielfoto
  toineenzo

  En vior zo een update wacht je dus 3uur! En dan werkt niks meet!!! Tipisch microsoft!

 • Profielfoto
  mosaic

  kan iemand mij een link bezorgen van die aangepaste nieuwe versie van Service Pack 2, ik krijg inderdaad mijn oude database niet ingeladen…dank bij voorbaat !