Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 april 2012

OMT wil weten: is jouw Mac besmet?

Het waren onstuimige tijden voor Mac-gebruikers toen bleek dat er Mac-malware rondzwierf. Meer dan een half miljoen Macs werd geïnfecteerd door deze ‘Flashback’-trojan en Apple bracht hals over kop beveiligingsupdates en zelfs een malware-verwijderingsapplicatie uit. Dat hielp. Dinsdag meldde beveiligingsbedrijf Norton dat het aantal besmette Macs afgenomen was tot 140.000. Een dag later was dit aantal gezakt tot 30.000 volgens het Russische Kaspersky.

Het gevaar van Flashback lijkt dus geweken, maar de vraag is hoe groot dat gevaar nu eigenlijk was. Bovenstaande beveiligingsbedrijven spraken van grote risico’s voor Mac-gebruikers, maar misschien moeten die berichten wat gerelativeerd worden. Norton en Kaspersky verdienen immers hun geld met het verkopen van anti-malware-software. Ook tekenend is dat er hier op de grootste Apple-community in de Benelux nog niemand gevonden is wiens Mac die daadwerkelijk besmet is geraakt met Flashback. Tijd voor een niet-wetenschappelijke, maar wel interessante poll!

Wij zijn erg benieuwd bij hoeveel OMT’ers er nu daadwerkelijk malware is aangetroffen. Daarom is er een poll gestart in de Community. Heb jij de Flashback Removal Tool gedownload? Heeft deze vervolgens iets kwaadwillends op je Mac gevonden? Laat het weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
OMT wil weten: is jouw Mac besmet?
Sluiten