“Nieuwe iPhone krijgt dunner touch panel”

21 reacties

Het Taiwanese techblog DigiTimes heeft met z’n goede contacten in de toeleverende industrie vernomen dat de nieuwe iPhone, die naar verwachting aan het einde van deze zomer zal verschijnen, voorzien zal zijn van Japanse in-cell touch panels.

Doordat bij deze panelen de capacitief aanraakgevoelige sensoren ín de kleurfilters zitten inplaats van ervoor of erachter wordt er weer wat dikte gewonnen, waardoor de telefoon dunner kan worden of meer accu-capaciteit kan bevatten.

De in-cell touch panels, die volgens DigiTimes vanaf volgend kwartaal gemaakt zouden gaan worden door Sharp en TMD, nemen de plaats in van on-cell componenten die door de Taiwanese fabrikanten TPK Holdings and Wintek gemaakt worden.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Jan G

  Dat zal denk ik resulteren in meer accu hoop ik. Dunner kan in toch niet worden. Of ze moeten de mini jack vaarwel zeggen maar dat gaan ze nooit doen. Denk ik.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Zou dat wel handig zijn?

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Hij hoeft van mij niet dunner, ik hb er zelfs bog een hoesje omheen en nog vind ik hem dun..

  Doe dan maar een grotere accu:D

 • Profielfoto
  Martink

  Hoeveel dunner zijn deze dingen dan? En hoe dik zijn de momentele?:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Klinkt goed. Als ze maar wel net zo gevoelig zijn en soepel werken, maar dat kan je wel aan Apple overlaten. Van mij hoeft de iPhone ook niet dunner. Hij is dun genoeg. Dan liever meer battery-power! En dat samen met een fraai design (ik hoop aan zijkant taps toe lopend – dus aan bovenkant dikker dan aan onderkant. En unibody liquidmetal of aluminium casing. Dan wordt het echt feest!

 • Profielfoto
  mymac

  4 en 4S zijn dun zat. Sowieso een grotere accu dus, alles helpt!

 • Profielfoto
  Ro_Datsun

  Hij mag van mij wel minder scherpe randen krijgen.. Doet pijn aan mijn oor. Ook is glas aan de voor en achterkant misschien niet helemaal handig. Veel mensen nemen geen iPhone omdat ze bang zijn dat hij stuk gaat.

 • Profielfoto
  Dr. User

  Het glas maakt het juist een mooie iPhone. Als je een telefoon met zo’n plastic touch screen hebt, koop ik hem niet

  Je iPhone gaat niet zomaar kapot, als je er gewoon goed mee om gaat gaat die nooit kapot.

 • Profielfoto
  Pokerface

  Alles voor een grotere accu. 1 dag is gewoon te weinig…

 • Profielfoto
  lekiam97

  De iPod Touch kan ook niet echt dunner meer, maximaal 1 mm, anders past de headphone jack niet meer.

  Ik denk echter dat er uiteindelijk een kleinere aansluiting komt voor headphones, zodat de iPhone en Touch dunner kunnen worden.
  Anders zal de iPhone nooit meer dunner worden.

 • Profielfoto
  FloorvN

  word hoogtijd voor een nieuwe iPhone:D:P

  iPhone 4S is al wel echt old-skool aan het raken :S:S …

 • Profielfoto
  G0erwt

  hmmm … ik heb niet veel verstand van accu’s, maar …
  een nieuwe lijn accu’s ontwikkelen, omdat je enkele tienden van millimeters aan dikte hebt gewonnen??
  het gaat weliswaar over grote produktie volumes, maar toch … Zo groot dat dat een ontwikkeling rechtvaardigt …

 • Profielfoto
  Marjolein4283

  Owwww, ik kan niet wachten op de nieuwe iPhone!
  Duurt lang!

 • Profielfoto
  macpro

  Dunner hoeft voor mij niet.
  Collega van mij heeft een Samsung Galaxy UltraThin Flex.
  Want als je die in je achterzak stopt en je gaat dan ongelukkig zitten buig je het toestel mooi naar de …
  Wat wel mooi is om te zien: het LCD display is gebogen en gebarsten.
  Maar de glazen plaat die er overheen zit niet.

 • Profielfoto
  Froggle

  Samsung maakt van deze techniek al een paar jaar gebruik.

 • Profielfoto
  kasuja

  Nu steve er niet meer is mag ie weer dikker worden voor een betere batterij.

 • Profielfoto
  MBPuser

  Je iPhone gaat niet zomaar kapot, als je er gewoon goed mee om gaat gaat die nooit kapot.

  kuch*gelul*hoest

  Als je je iphone beschermt met een screenprotector, een hoesje tegen het vallen en hem behandelt alsof het je eerste vriendinnetje is, misschien wel ja.. Gebruik je hem gewoon als telefoon en niet als troetelkind dan gaan ze gewoon snel naar de klote. Logisch ook, het is een stukje alu met glas erin maar daar gaat het niet om nu.

 • Profielfoto
  Geedee

  Spreek je wel uit ervaring? Ik heb er al jaren een en ik gebruik hem als gebruiksvoorwerp en behandel hem dus niet alsof het een fragiel dingetje is. Wel, hij ziet er nog steeds prima uit en alles werkt perfect.

 • Profielfoto
  MBPuser

  Nee ik spreek niet uit ervaring, ik post altijd reacties over dingen die ik nog nooit gehad heb.

  Welterusten hé

 • Profielfoto
  Barry076

  Ik vind het formaat ook prima en het glas vind ik een must

  Grotere accu juich ik zeker toe!

 • Profielfoto
  wimbers

  waarom geen hout?
  ik heb deze gecustomized, en vroeg me eigenlijk vrijwel meteen af waarom er niet meer hout in masaproducten wordt toegepast. ziet er vanaf dag één fantastisch uit en gaat steeds mooier uitzien door aanraking.
  keuze uit vele soorten dus je hebt zo je eigen iphone bamboo of iphone mahogany:)

  als dart in plaas van breek of krasgevoelig aluminium en glas gebruikt zo worden heb je een aardige designrevolutie..