Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 6 april 2012

Moet Apple zijn televisie ‘iPanel’ noemen?

Over Apple’s HD-televisie is officieel nog maar weinig bekend. Zelfs het bestaan ervan is nog onzeker en geruchten blijven tot nu toe vaag. Toch stellen analisten zichzelf niet de vraag of maar wanneer de televisie van Apple uitkomt. Analist Peter Misek van de zakenbank Jefferies verdiept zich al maanden in het project en denkt nu te weten hoe het product gaat heten: iPanel.

Volgens Misek is iPanel een logische keuze voor Apple’s televisiescherm. De naam iTV, waar andere analisten tot nu toe van uitgingen, zou geen verstandige keuze zijn. Het Britse mediabedrijf met de zelfde naam heeft immers kenbaar gemaakt Apple aan te klagen als die naam gebruikt wordt. Daarbij moet de naam niet refereren aan ‘TV’ omdat het scherm zoveel meer is dan een tradiotionele televisie, aldus Misek. 

Na een reis door Azië wist Misek eerder al te vertellen dat  verschillende bedrijven al bezig zijn met het produceren van onderdelen voor de televisie. Toen ging hij zelf echter nog uit van de naam iTV. Hij vermoedde toen dat de productie van Apple’s televisiescherm in mei of juni zou beginnen. De verkoop zou in het laatste kwartaal van dit jaar beginnen. In zijn update van deze week blijft Misek bij deze vermoedens.

De constatering van Misek dat Apple’s huiskamerscherm meer is dan een televisie en mede daarom waarschijnlijk niet iTV of Apple TV genoemd zal worden klinkt logisch, maar of iPanel daarmee de gedoodverfde naam wordt vragen wij ons af.

Kun jij een betere naam dan ‘iPanel’ verzinnen voor Apple’s televisie/on-demandservice/game-console/etc.?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moet Apple zijn televisie ‘iPanel’ noemen?
Sluiten