Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 26 april 2012

Met iPad op 1e rij bij Koninginnedagconcert

De avond voor Koninginnedag wordt traditiegetrouw een Koninginnedagconcert opgevoerd in het Amsterdamse Concertgebouw. Dit jaar belooft het een prachtig optreden te worden van het gerenommeerde Concertgebouworkest samen met de Britse singer/songwriter Fink.

Als je het concert wilt bijwonen bent je te laat. Alle kaarten zijn inmiddels uitverkocht. Toch kun je zondagavond live op de eerste rang genieten van het Koninginnedagconcert dankzij de app RCO meets Fink die het Concertgebouworkest speciaal voor de gelegenheid heeft uitgebracht.

De app geeft je zondagavond vijf minuten voor aanvang van het concert een seintje. Vervolgens kijk je via zes camera’s live mee met een professionele registratie van het concert. De stream is zowel via WiFi als 3G te volgen en kan via AirPlay doorgestuurd worden naar een Apple TV of externe speakers. Zodra het concert voorbij is kun je het altijd terugkijken via de app.

Dat is echter maar de helft van het verhaal. In juni verwachten de makers namelijk versie 2 aan te kunnen bieden als gratis update. Daarin zijn interviews, een behind-the-scenes-reportage en ander materiaal toegevoegd. Regisseurs in spé kunnen het concert terugkijken vanuit alle cameraposities en zo hun eigen montage maken.

Dit alles krijg je voor €2,99, oftewel minder dan een tiende van de prijs van een toegangskaartje. Daarmee is RCO meets Fink volgens OMT nu al het eerste Koninginnedag koopje van 2012!

http://youtu.be/ut8Lin3Ehtw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met iPad op 1e rij bij Koninginnedagconcert
Sluiten