Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 7 april 2012

Max Payne krijgt nieuw leven op iOS [UPDATE]

Een beetje gamer weet wel wie Max Payne is. Deze undercover agent uit het gelijknamige computerspel vecht zich in duistere werelden vol criminaliteit naar een nobel einddoel. Deel 1 van Max Payne verscheen in 2001, deel 2 kwam twee jaar later. Dit jaar komt het derde deel uit voor spelcomputers en de PC. Ter gelegenheid daarvan heeft de maker Rockstar besloten om deel 1 opnieuw uit te brengen voor iOS.

Max Payne Mobile is identiek aan deel 1 van het spel maar heeft wel ‘HD graphics’ volgens de makers. Of dat betekent dat het spel geoptimaliseerd is voor het retina-scherm van de nieuwe iPad is niet duidelijk, maar deze wordt wel genoemd als een van de ondersteunde apparaten, samen met de vorige iPad-generaties, de iPhone 3GS, 4 en 4S en de vierde generatie iPod touch.

Max Payne Mobile is identiek aan deel 1 van het spel.

Op donderdag 12 april verschijnt Max Payne Mobile in de App Store. Het spel zal ook uitkomen voor Android, al is nu nog niet bekend welke apparaten ondersteund worden op dat platform. De prijs is ook nog niet bekend, maar waarschijnlijk komt deze overeen met de prijs voor een andere klassieker die Rockstar onlangs uitbracht voor iOS: Grand Theft Auto III. Daarmee ga je waarschijnlijk € 3,99 betalen voor Max Payne Mobile.

[UPDATE] Inmiddels is Max Payne in de App Store verschenen. Het spel kost €2,39 en bevat inderdaad Retina graphics.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Max Payne krijgt nieuw leven op iOS [UPDATE]
Sluiten