Redactie
Redactie Geruchten 19 april 2012
Leestijd: 1 minuut

Liquidmetal in volgende iPhone?

Weet jij nog wat Liquidmetal is? Deze speciaal ontwikkelde metaalsoort is sterker, lichter en beter bestendig tegen beschadigingen dan metaal, aluminium of titanium. In augustus 2010 wist Apple het alleenrecht op te eisen voor het gebruik van Liquidmetal in electronicaproducten. De verwachtingen waren toen hooggespannen, maar tot nu toe is grootschalig gebruik ervan uitgebleven.

De Koreaanse nieuwssite ETNews denkt dat Apple dit jaar voor het eerst serieus gebruik gaat maken van Liquidmetal en wel in de volgende generatie iPhone. De site baseert zich op informatie van ‘bronnen uit de industrie’. Door het gebruik van Liquidmetal zou het toestel dunner en lichter kunnen worden zonder aan robuustheid te hoeven inleveren.Apple is niet het enige bedrijf dat innovatieve materialen gebruikt bij de productie van gadgets. Samsung heeft bijvoorbeeld een speciaal soort keramiek gecreëerd dat zal worden gebruikt in de opvolger van de Galaxy S II, die binnenkort uitkomt.

Vooralsnog is er één Apple-product dat waarschijnlijk al van Liquidmetal gemaakt is; de sim-tray-removal-tool die je krijgt bij een iPhone of iPad met 3G.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.