Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 6 april 2012
Leestijd: 1 minuut

LaCie-hub maakt Thunderbolt van eSATA

Als jij in de afgelopen jaren een externe harde schijf hebt gekocht uit de d2-serie van LaCie, is de kans groot dat er een eSATA-aansluiting voor hogere datadoorvoer achterop te vinden is. Tot nu toe had je hier als Mac-gebruiker weinig aan, maar als je een Mac met Thunderbolt hebt dan heeft LaCie nu een kastje waarmee je alsnog gebruik kunt maken van de snelheid van eSATA. In de praktijk betekent dit dat je externe harde schijf opeens meer dan drie keer zo snel wordt.

Het kastje heet de eSATA Hub Thunderbolt. Er kunnen twee externe schijven via eSATA op aangesloten worden. Via Thunderbolt worden deze vervolgens verbonden met je Mac. Het voordeel van eSATA is dat het een theoretische data-doorvoer heeft van 3 Gb/s. Dat is minder dan een derde van de maximale snelheid van Thunderbolt, maar wel meer dan drie keer zo snel als FireWire 800, wat tot nu toe dus de maximaal haalbare snelheid voor zo’n harde schijf was op een Mac.

LaCie onthulde de eSATA Hub Thunderbolt al op de CES 2012 maar vanaf vandaag is het kastje daadwerkelijk te koop. Je moet er wel wat voor over hebben om je bestaande schijven een snelheidsupdate te geven. De eSATA Hub Thunderbolt kost namelijk € 199,-. Je kunt ‘m online bestellen bij LaCie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
LaCie-hub maakt Thunderbolt van eSATA
Sluiten