Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 12 april 2012
Leestijd: 1 minuut

Aperture 4 of X op 4 juli?

Om te achterhalen welke nieuwe gadgets Apple stiekem aan het maken is weten analisten, bloggers en journalisten inmiddels wel waar ze moeten zoeken: in Azië, waar fabrieken al maanden voordat een nieuwe product uitkomt miljoenen exemplaren produceren. Maar hoe kom je er achter wat Apple op het gebied van software van plan is? De ontwikkeling daarvan gebeurt immers achter gesloten deuren in Cupertino. Het antwoord: Auteurs van instructieboeken. Zij krijgen software soms vooraf onder ogen zodat hun boeken klaar zijn als de applicatie uitkomt. Die boeken verschijnen vaak al voortijdig in databases van verkoopsites, zoals nu gebeurd is met een boek over de volgende versie van Aperture.

Foto-blogger Gabriel ponzanelli ontdekte dat de website van de Amerikaanse boekwinkel Barnes & Noble melding maakt van een boek over Aperture 4, geschreven door John Lewell. Afgaand op de verwachte leveringsdatum van Lewell’s boek zal Aperture 4 rond 4 juli van dit jaar uitkomen. Wie zoekt op het ISBN-nummer van het boek komt ook uit op een andere verkoopsite waar het boek ‘Apple Aperture X’ heet. Ook hier wordt de publicatie op 4 juli verwacht. 

Aperture is Apple’s fotobewerk- en beheerapplicatie, bedoeld voor professionele fotografen. Het programma kwam uit in 2005. De huidige versie, Aperture 3, dateert van februari 2010. Sinds januari 2011 is de applicatie ook te koop in de Mac App Store. De laatste update (versie 3.2.3) kwam uit op 13 maart.

Wat versie 4 (of versie X) van Aperture aan nieuwigheden zal bevatten valt niet op te maken uit de vondst van Ponzanelli. Aperture-gebruikers hebben hun verlanglijstjes echter al klaar. Kun jij er nog iets aan toevoegen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Aperture 4 of X op 4 juli?
Sluiten