Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 april 2012
Leestijd: 1 minuut

Java kit voor OS X na 1,5 jaar een feit

Het is inmiddels alweer anderhalf jaar geleden, oktober 2010 om precies te zijn, dat Apple aankondigde zelf niet langer Java meer te zullen ondersteunen in OS X. In plaats daarvan werd een deal gesloten met Oracle om een Mac-versie te maken van diens Java Development Kit. Daarna bleef het stil, tot vandaag.

Oracle heeft nu Java SE 7 Update 4 en JavaFX2.1 voor ontwikkelaars beschikbaar gesteld, beiden volledig Mac compactible. Later dit jaar verwacht het bedrijf met een consumentenversie van Java SE 7 te kunnen komen.

Apple nam in 2010 het besluit om te stoppen met eigen ondersteuning voor Java omdat een door Apple ge├»mplementeerde update doorgaans achterliep op versies van Oracle zelf. Dit probleem werd in de afgelopen weken duidelijk toen malware 600.000 Mac’s wist te infecteren via een beveiligingslek in Java. Dit lek was al maanden bekend en was inmiddels al gedicht voor Windows. Apple bracht pas een Java-update uit toen het kwaad al geschied was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Java kit voor OS X na 1,5 jaar een feit
Sluiten