Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 3 april 2012

Is iMac’s toekomst minder glanzend?

Vorig jaar schreven we over een groep Mac-gebruikers die Apple middels een petitie op de knieën wilde krijgen. Het ging ze niet om betere werkomstandigheden voor Chinezen of groenere beloftes uit Cupertino maar om mattere beeldschermen voor MacBook’s, iMac’s en Cinema Displays die Apple al jaren uitrust met glimmende glazen platen.

Misschien krijgen deze wereldverbeteraars nu alsnog hun zin. Volgens Digitimes, een site met goed-ingelichte bronnen bij de Chinese toeleveranciers voor Apple-producten, is Apple van plan om de volgende generatie iMac uit te rusten met een speciaal ‘anti-reflective’-glasplaat voor het beeldscherm. Deze plaat zou gemaakt worden door het bedrijf G-Tech, dat ook verantwoordelijk is voor het glas van iPad-schermen.

Wanneer de glansloze iMac’s op de markt komen weet Digitimes niet te melden. De nieuwste model iMac dateert van mei 2011 en Apple brengt doorgaans binnen een jaar een update van de all-in-onecomputer uit. MacRumors voorziet dan ook een update in de komende maanden, volgend op de nieuwe Ivy Bridges processors die Intel binnenkort uit zal brengen.

Reageer op artikel:
Is iMac’s toekomst minder glanzend?
Sluiten